Intervju Novaka Đokovića o 1999: Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu?

Đoković je pričao o traumatičnom iskustvu i zapitao se kako je moguće da se velike sile udruže protiv jedne male države i izvrše agresiju nad njom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/NBCDFW

Najbolji teniser sveta Novak Đoković često skreće pažnju svetske javnsti na teška vremena kroz koja je Srbija prošla u skorijoj istoriji, a u intervjuu novinara “NBC” televizije Grejema Besindžera prisetio se detinjstva obeleženog NATO bombardovanjem 1999. godine.

Đoković je pričao o traumatičnom iskustvu i zapitao se kako je moguće da se velike sile udruže protiv jedne male države i izvrše agresiju nad njom.

– Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu? S bespomoćnim ljudima na ulicama i da sve unište? Ja nisam to nisam mogao da razumem. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardovanje, ubijanje nekog i uništavanje nečijeg doma, rekao je Novak.

On je ocenio da je to najgora vrsta okrutnosti.

-To je mene, a i sve u Srbiji, vrlo razljutilo. Ožiljci tih emocija i besa i danas postoje u svima nama iz Srbije. Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Morate oprostiti. Na kraju krajeva, kako vas može nešto više pokretati od ljubavi, a ljubav je praštanje, istakao je najbolji teniser planete.

On se zatim osvrnuo i na burnu istoriju koja je pratila Srbiju, te ocenio da su ljudi u Srbiji puno patili u poslednjih stotinak godina.

-Samo u Prvom svetskom ratu više od milion Srba je poginulo. Ali, vidite, to je na neki način sudbina našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvek verujem da nas to može učiniti jačim, rekao je Novak.

Novinar je objavio i insert intervjua sa Đokovićem iz skloništa u kojem je Novak boravio tokom bombardovanja 1999. godine.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar