Posle ISTORIJSKE SRAMOTE američkih oružanih snaga, otkrivena olupina nestalog aviona

Olupina ovog vrednog aviona, čija vrednost iznosi 100 miliona dolara, pronađena je u ruralnom okrugu Vilijamsburg.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Nestanak aviona, koji se dogodio u nedelju popodne, izazvao je zabrinutost i pokrenuo obimnu potragu. U saopštenju koje je izdato od strane vojnih zvaničnika, navodi se da su ostaci aviona pronađeni “dva sata severoistočno od vojne baze Čarlston”.

Portparol vojske potvrdio je da su pronađeni ostaci aviona i da je nesreća trenutno pod istragom. Detalji o uzrocima nesreće i okolnostima nestanka aviona nisu još uvek dostupni javnosti kako bi se sačuvao integritet istražnog procesa.

Nakon pronalaska ostataka aviona, apelovano je na javnost da se drži podalje od tog područja kako bi istražitelji mogli nesmetano obavljati svoj posao. Pilot aviona je srećom uspešno iskočio tokom nesreće i nalazi se u stabilnom stanju u bolnici, što je ohrabrujuća vest u ovoj teškoj situaciji.

Ovaj incident izazvao je reakciju lokalnih zvaničnika, a kongresmenka Nensi Mejs izrazila je svoje zaprepašćenje, postavljajući pitanje kako je moguće izgubiti avion F-35 i zašto nije postojao uređaj za praćenje aviona.

F-35 Lightning II je višenamenski borbeni avion pete generacije sa smanjenom vidljivošću, razvijen od strane kompanije Lockheed Martin. Ovaj incident će sigurno izazvati dodatnu pažnju i analizu kako bi se razumeli uzroci i posledice nestanka ovog skupocenog borbenog aviona.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar