Petar je pobedio na rijalitiju, pa počeo da pljačka zlatare: Ukrao je 140.000 evra i živeo u luksuzu

Basića zagrebački tužioci terete za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja isprava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Petar Bruno Basić zaradio je oko 26.000 evra kao pobednik Supertalenta 2016. godine. Tačke koje je izvodio nizale su samo hvalospeve, baš kao i njegovo isklesano telo na koje članice tadašnjeg žirija, među kojima je bila i simpatična pevačica Danijela Martinović, takođe nisu ostale ravnodušne.

S razmakom od sedam godina, Basić je zaradio, više od 140.000 evra u zlatnini i drugim predmetima. I opet, naravno, zahvaljujući plodovima vlastitog rada, ali ovoga puta onog s druge strane zakona. Sumnjaju u to, barem, istražitelji koji su u Basića nakon iscrpnog istraživanja uprli prstom da je lopov, koji je na tuđi račun živeo na visokoj nozi- kockao se, putovao i hranio po restoranima, piše Jutarnji list.

Foto: PU Zagrebačka

Naime, Basića zagrebački tužioci terete za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja isprava, a ušli su mu u trag nakon što su medije preplavili snimci jedne njegove razbojničke akcije. Policija je kroz istraživanje otkrila i prikupila dokaze da je 18. jula i 1. avgusta ove godine odradio dva razbojništva u dve zlatare u Zagrebu, tačnije u Ulici Vice Vukova u sklopu tržnog centra i onoj u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Odradio ih je prema istom scenariju i u sličnom stajlingu s francuskom kapicom na glavi i dioptrijskim naočarima na licu.

Ono što je interesantno je da je tražio od radnika da mu pokažu zlatni nakit, a čim bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra. Zlatare je potom brže-bolje špricao suzavcem i s pulta uzeo nakit i nestao u nepoznatom pravcu odnoseći plen sa sobom.

Foto: PU Zagrebačka

– Prilikom počinjenja navedenih krivičnih dela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koji je stavio nepripadajuće registarske tablice koje je ranije otuđio s drugih vozila. Maskirao bi se tako što bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočare. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života – kažu iz PU zagrebačke ističući da tu njegovom lopovluku nije kraj.

Sumnjaju i da je počinio krađu na štetu tržnog centra na adresi Buzinski Krči u Zagrebu gde se početkom jula dovezao autom s, takođe, nepripadajućim tablicama. Iz tog je skladišta ukrao je više različitih artikala.

Foto: PU Zagrebačka

Ukupna šteta? Oko 140.715 evra. Posrnuli pobednik Supertalenta trenutno se nalazi kod pritvorskog nadzornika nakon čega ga u četvrtak očekuje ispitivanje u prostorijama tužilaštva koje će potom odlučiti hoće li za njega zatražiti određivanje jednomesečnog istražnog zatvora.

Koja je njegova strana priče i šta ima da kaže u svoju obranu, tek će se videti.Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar