Ne postoji oružje i oruđe koje vredi više od vaše pameti i srca: Vučić na promociji najmlađih oficira

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanoj promocija najmlađih oficira Vojske Srbije ispred Narodne skupštine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TV Pink

Ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije održana je ceremonija tokom koje je u prve oficirske činove promovisano 175 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.
Svečanosti je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kome je načelnik Vojne akademije prof. dr. pukovnik Srđan Blagojević predao raport ispred postrojenih ešalona Vojne akademije.

Obraćanje predsednika Vučića

Vojvoda Mišić je odavno rekao da se u ratu lako gubi glava, ali jednako lako i obraz. Govoriću iz srca, ne toliko iz glave, znajući koliko je teško vreme pred vama, rekao je Vučić na početku govora.

Vučić je istakao da je lepo i časno biti vojnik, ali da taj posao nije lak.

– Govoriću iz srca, ne toliko iz glave, znajući koliko je teško breme pred vama. Hvala vam na tome što ste odgovorno pristupili poslu. Hvala što od vas možemo mnogo da očekujemo i mnogo da tražimo – kazao je Vučić.

– Hvala vam što po kiši, suncu i snegu obavljate ne lake zadatke. Kada kažem teško vreme i breme, mislim na situaciju na svetu za koje nismo ni krivi ni dužni. Mi vojsku gradimo, u nju ulažemo više nego ikada. Pitajte vaše starije kolege, videćete koliko je danas lakše nego prethodnih godina – rekao je Vučić.

Kako kaže, danas je standard vojnika mnogo veći i neće roditelji da brinu da li će da preživljavaju i godinama da budu podstanari, nego će se sve to rešavati.

– Ali morate da znate da vojska mora da reaguje u svakom trenutku. Zato ćemo da vas naoružavamo. Daćemo sve da čuvamo mir, ali, dragi oficiri, uvek morate da znate da samo svojom snagom, hrabrošću, ozbiljnošću i odgovornošću možemo naš narod i zemlju da sačuvamo. Nastavićemo da razvijamo svoju industriju, da damo sve od sebe da uvek budemo svoji na svome i da ne damo nikome Srbiju da napadne. Bićemo sve jači, a mi jače pojačanje od vas nismo mogli da dobijemo. Ne postoji oružje i oruđe koje vredi više od vaše pameti i od vaših srca. Hvala vam na trudu i energiji, hvala i vama, divni roditelji, što ste podržali decu da služe otadžbini Srbiji, a mi ćemo gledati samo da vam budemo od pomoći. Neka živi Vojska Srbije, živela Srbija! – istakao je Vučić.

Najboljim potporučnicima Vučić uručio sablje sa posvetom

Najboljima studentima u klasi Đorđu Pešiću, Viktoru Teodosiću, Milici Marinković i Dijani Đokić predsednik Alekdsandar Vučić uručio je sablje sa posvetom. Prehodnih godina uručivani su i pištolji ali to ove godine nije slučaj.

Pozdravni govor rektora Univerziteta odbrane Srbije

Rektor Univerziteta odbrane Srbije brigadni general Boban Đorović održao je pozdravni govor kadetima koji će primiti oficirski čin.

Svečanost zvanično počela iznošenjem kadetske zastave

Svečanost je zvanično počela iznošenjem kadetske zastave i intoniranjem himne “Bože pravde”.

Predaja raporta predsedniku Vučiću

Pre samog početka svečanosti, pukovnik Vojske Srbije Srđan Blagojević predao je raport predsediku Aleksandru Vučiću.

Vojnu akademiju završava 148 kadeta i kadetkinja 143. i 144. klase Vojne akademije, među kojima je 10 kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završava 27 mladića i devojaka iz 9. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Prema protokolu svečanosti, najboljim kadetima – Đorđu Pešiću, Viktoru Teodosiću, Milici Marinković i Dijani Đokić – biće uručene sablje sa posvetom.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar