Petković: Kurti i policija rade sve da stvore novu krizu jer im to jedino odgovara

Petković je rekao da je juče na Bistričkom mostu uhapšen sportista koji je kriv samo zato jer je Srbin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da se premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i tzv.kosovska policija svete Srbima umesto da idu u pravcu deeskalacije, kao i da rade sve suprotno samo da bi isprovocirali Srbe i stvorili novu krizu jer jedino im to odgovara.

On je za tv Pink rekao, povodom jučerašnjeg hapšenja pa puštanja mladića srpske nacionalnosti na Bistričkom mostu, da ga uhapsili i kidnapovali, a ne priveli na razgovor kako su rekli, o čemu svedoči i to da je sa lisicama ubačen u kombi i odveden ka južnom delu Kosovske Mitrovice.

“Radi se o sportisti koji je kriv samo zato jer je Srbin. Iako je policija rekla da je priveden na informativni razgovor, zna se da se tu redovno zaustavljaju i maltretiraju Srbi. Odatle je u više navrata pucano sa tog mosta. Stavili su mu lisice. Ako je svedok kako tako postupaju. To je bilo pravo hapšenje odnosno kidnapovanje mladog čoveka koji je kriv što vodi kik boks klub”, rekao je Petković.

On je istakao da Prištini ne znači ništa ni poziv EU da pod hitno povuče iz i oko opštinskih policiju, da tzv gradonačelnici posao obavljaju iz drugih prostorija i da se apsolutnoi učini sve da dođe do normalizacije i formiranja ZSO.

“Umesto da se ide u tom pravcu radi se sve suprotno. On ne želi nikakav mir, želi da oteža situaciju”, rekao je Petković.

Dodao je da je od početka godine šest Srba je ranjeno, preko 10 uhapšeno.

“Hapse se i južno od Ibra i optužuju za navodne ratne zločine iako nema dokaza”, rekao je Petković.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar