Najnovije informacije o stanju devojčice povređene kod Užica

Ovo su najnovije informacije o stanju devojčice povređene kod Užica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Devojčica (11) iz saobraćajne nesreće kod Užica, u kojoj su stradali njena sestra (9) i baka i deka, prebačena je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, a kako saznajemo njeno zdravstveno stanje je teško.

Njoj je urađena i operacija abdomena i u Urgentnom centru, a podsetimo, ona je operisana i u Užicu, ali je zbog teškog stanja prebačena u Beograd.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na državnom putu prvog B reda Užice – Zlatibor, da podsetimo, na licu mesta poginule su dve osobe, a dve maloletne devojčice su prevezene u Opštu bolnicu u Užicu od kojih je jedna, starosti 9 godina, nažalost, kasnije podlegla povredama.

“Na prijemno urgentnu službu Opšte bolnice u Užicu su sanitetom stigla dva maloletna lica povređena u saobraćajnom udesu”, rekao je juče Damjanović za Tanjug.

Dodao je da su oba lica bila bez stanja svesti sa teškim telesnim povredama kod kojih su odmah započete mere kardiopulmonalne reanimacije. “Ceo tim užičke bolnice, na čelu sa dežurnim lekarima na prijemnom, dežurnim anesteziolozima, pedijatrima, dečijim hirurgom su zbrinjavali pacijente”, istakao je Damjanović.

Dodao je da kod mlađe pacijentkinje nije uspela reanimacija zbog čega je došlo do smrtnog ishoda, dok je kod starije pacijentkinje, prema rečima Damjanovića, uspela da se povrati srčana radnja.

“Sprovedene su mere dijagnostike i konstatovane teške telesne povrede kao što su povreda glave, vrata, grudnog koša i trbuha. Dečiji hirurg je postavio indikaciju za hitnim operativnim lečenjem tako da je ekipa odmah otišla u operacionu salu kako bi zbrinula povrede u grudnom košu i trubhu”, rekao je Damjanović i dodao da je dreniran grudni koš, da je zaustavljeno krvarenje.

“Pacijentkinja je prevedena na postoperativnu intenzivnu negu ali je zbog teških povreda glave i vrata njen život i dalje u opasnosti”, rekao je Damjanović.

Cela Srbija je zanemela zbog ovog strašnog udesa koji je odneo 3 života. Ljudi na društvenim mrežama pišu poruke podrške devojčici kojoj se lekari bore za život.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar