Šta kuvate danas? Mi predlažemo punjeni patlidžan bez mesa, lako se sprema, a ukus je savršen (RECEPT)

Predobro jelo, lagano a bogatog ukusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/shokotov

Sastojci:

3 veća patlidžana
1 šolja pirinča (integralnog ili običnog)
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 crvena paprika, iseckana na kockice
1 šolja paradajz soka (ili pelata)
1 šolja pasiranog paradajza
1/2 šolje rendanog tvrdog sira (parmezana ili nekog sličnog, po ukusu)
Maslinovo ulje
So, biber, suvi začin (po ukusu)
1 kašika sveže iseckanog peršuna ili bosiljka

Priprema:

Patlidžane operite i isecite na pola po dužini. Izdubite sredinu patlidžana tako da ostane oko 1 cm mesa uz ivice. Posolite unutrašnjost patlidžana i ostavite ih da stoje 15-20 minuta kako bi se oslobodili viška vode i gorčine. Potom ih isperite i osušite.

U međuvremenu, skuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i propržite još minut-dva. Dodajte iseckanu crvenu papriku i pržite je kratko, zatim pasirani paradajz i paradajz sok. Začinite solju, biberom i suvim začinom po ukusu. Kuvajte dok se sos malo ne zgusne.

U pripremljene polovine patlidžana, rasporedite pripremljeni pirinač. Prelijte paradajz sosom preko pirinča.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite patlidžane u pleh ili tepsiju. Pospite rendanim sirom preko svakog patlidžana. Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite oko 25-30 minuta. Zatim uklonite foliju i pecite još 10-15 minuta dok se odozgo ne zapeče i dobije zlatno-smeđu boju. Uživajte u jelu! Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

Izvor:

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!