U superćelijskoj oluji u Nišu povređeno 12 ljudi: Leteli krovovi sa zgrada, padalo drveće

Oluja je odnela i delove balon sale u selu Popovac kraj Niša

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/Twitter

U nevremenu koje je sinoć oko 22 časa zahvatilo Niš povređeno je 12 osoba, ali svi oni srećom imaju samo lakše povrede, rekli su u Hitnoj pomoć.

Prema rečima lekara te zdravstvene ustanove u nevremenu su povređeni građani koji su se zatekli na javnim mestima kada je oluja počela da obara grane, limove i ostale stvari sa zgrada.

“Pacijenti koji su nam se javili za pomoć imali su hematome od padova ili udaraca grana i različitih drugih predmeta, ali bilo je i onih koji su pomoć zatražili od površinskih posekotina limova. Svi su došli u našu ambulantu, nije bilo intervencija na terenu”, rekli su u Hitnoj pomoći.

Nevreme je pričinilo veliku materijalnu štetu, prvenstveno na parkiranim automobilima, na koja su padale grane i čitava stabla, ali su oštećeni i krovovi i terase na mnogim objektima.

Sa benzinske pumpe pored tržnog centra “Delta planet” oluja je oborila deo krova, a stub električne rasvete pao je na prugu u naselju Nikola Tesla.

Društvenim mrežama širi se snimak na kome se vidi kako oluja nosi delove balon sale u selu Popovac kraj Niša, dok je nekoliko fudbalera zaklon pronašlo iza drvene ograde fudbalskog terena.

Radnici Javno-komunalnog preduzeća Medijana uspeli su do sada da uklone veliki broj grana i stabala palih na saobraćajnice. Intervenisali su i zbog drveća koje je prilikom pada blokiralo ulaze u stambene zgrade i kuće.

 Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar