Srpski turisti sve češće biraju NOVE DESTINACIJE za odmor: Svi kažu da je jeftino, a ovo je prava istina

Da li ćete se držati tradicionalnih Grčke, Turske i Egipta, ili ste spremni da promenite navike?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Znamo svi da je mnogo godina unazad Grčka glavna turistička destinacija za naše ljude, ali i da su prilično popularna i letovališta u Turskoj, Egiptu i Crnoj Gori. Ipak, sve češće se u poslednje vreme čuje kako su naši turisti dobro prošli u Albaniji, ili Bugarskoj.

I to ne čudi, s obzirom na to da su im cene smeštaja, ali i hrane znatno pristupačnije nego u drugim turističkim mestima. Tako se mogu naći i povoljne all inclusive ponude, polupansioni… Novinari su zato proverili kako se kreću cene u hotelima i da li ćete tu zaista jeftinije letovati.

Albanija

U poslednjih nekoliko godina Albanija je postala vrlo popularna destinacija, ne samo za naše goste već i za goste iz celog sveta. Ima izuzetna mesta na Jadranskoj i Jonskoj obali koja je poznata po prirodnim lepotama i prostranim plažama koje nisu krcate turistima i time privlače naše goste, piše beogradski Blic.

Severni deo albanske rivijere izlazi na Jadransko more i poznat je po peskovitim plažama i plitkoj vodi zbog čega su gradovi na ovom delu obale omiljeni među porodicama sa decom.

Najpoznatije mesto u ovom delu Albanije je grad Drač. Deo obale Jonskog mora poznat je po neverovatno čistim vodama i tirkiznim plažama. Najpopularnija mesta za letovanje na albanskoj obali Jonskog mora su Saranda i Ksamil.

Drač

Drač je najprometnija luka Albanije, udaljen je 34 kilometra od Tirane. Drač (Durrës) je najstariji grad Albanije sa istorijom dugom više od 3.000 godina. Kao jedan od najbližih albanskih gradova Srbiji, Drač je među građanima Srbije jedno od popularnijih letovališta u Albaniji.

All inclusive ponudu u hotelu sa pet zvezdica u Draču možete naći već od 56 evra po noći za jednu osobu. U tu cenu je uračunat bazen, teretana, plaža odmah ispred hotela, parking, internet pristup, plažni bar, restoran i dečije igralište… Ipak, i te cene variraju, pa se tako u julu mogu naći ponude za all inclusive i do 116 evra po osobi.

Cena zavisi od toga i da li idete sopstvenim prevozom ili organizovanim. Za 390 evra možete otići u Drač na 8 dana, organizovanim prevozom, a od avgusta su te cene više, pa tako stižu i do 520 evra. U tu cenu su uračunate i pansionske usluge.

Sa sopstvenim prevozom, paket aranžman po osobi za 8 dana za all inclusive uslugu trebaće vam 400 evra.

Ukoliko želite da platite polupansion, to će koštati oko 50 evra po osobi, dok će pun pansion koštati oko 65 evra.

Saranda

Saranda je grad pri samom jugu Albanije, nedaleko od granice sa Grčkom i jedno je od najpopularnijih letovališta u Albaniji. Saranda ima izraženu mediteransku klimu, jako toplu morsku vodu i više od 300 sunčanih dana godišnje.

U Sarandi možete pronaći ponudu za noćenje sa doručkom već od 28 evra po osobi, a da iznajmite apartman za 50 evra po danu. Polupansion će vas koštati oko 75 evra.

Dvokrevetna soba će vas za 7 dana koštati oko 240 evra, a noćenje sa doručkom oko 40 evra po osobi.

Bugarska

Bugarsku obalu karakterišu duge i široke, lepo uređene plaže sa mnoštvom sadržaja. Danas su poznati turistički centri sa kompleksima najmodernijih hotela: Sunčev Breg, Zlatni Pjasci, kao i stari bugarski gradovi sa karakterističnom arhitekturom ovog podneblja Nesebar i Sozopol.

Crnomorska obala ima morsku vodu slabog saliniteta i mineralne izvore, kao i zeleni pojas uz obalu koji utiče na klimu, tako da leti nema nesnosnih vrućina.

Sunčev breg

U prekrasnom peščanom zalivu u obliku polumeseca i dugačkom osam kilometara nalazi se Sunčev Breg. U ovom modernom letovalištu sunce rano izlazi i turisti mogu dugo da uživaju u lepoj plaži i povoljnim cenama koje Bugarska nudi.

Noćenje sa doručkom u hotelima sa tri zvezdice u Sunčevom Bregu možete naći već od 27 evra po osobi. Za one hotele koji su bliže plaži biće vam potrebno oko 50 do 60 evra.

Za hotele sa četiri zvezdice, za noćenje sa doručkom, biće vam potrebno otprilike od 50 do 70 evra.

Dvokrevetna soba po osobi za all inclusive uslugu u hotelu sa tri zvezdice se može naći i za oko 60 evra po osobi.

Nesebar

Nesebar je idealno mesto za sve one koji žele da provedu odmor u tradicionalnom Bugarskom gradu. Sa istorijom dugom preko 2.500 godina Nesebar je jedno od najatraktivnijih letovališta u Bugarskoj. Nalazi se 35 km od Burgasa i 2 km od Sunčevog Brega. Sam grad se sastoji od starog i novog dela.

Noćenje sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice će vas koštati oko 50 evra po osobi. All inclusive ponudu možete pronaći u hotelu sa četiri zvezdice za već oko 80 evra po osobi.

Za hotel sa pet zvezdica i all inclusive ponudu trebaće vam oko 140 evra po osobi.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar