Pobuna u zatvoru: Najmanje 40 poginulo, a 50 povređeno!

Neredi su počeli protestom zatvorenika, koji su tražili da se članovima njihove porodice dozvoli da im donose hranu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Damir Spanic

U pobuni koja je izbila u zatvoru u centralnoj Venecueli najmanje 40 osoba je poginulo, a 50 je povređeno, uključujući pripadnika Nacionalne garde i upravnika, saopštile su vlasti.

Neredi su počeli protestom zatvorenika, koji su tražili da se članovima njihove porodice dozvoli da im donose hranu, a potom su izbili oružani sukobi između zatvorenika i čuvara, rekla je poslanica Marija Beatris Martines za AP.

U eksploziji granate povređen je pripadnik Nacionalne garde, dodaje Martines, koja je imala uvid u izveštaj o neredima u zatvoru u gradu Guanare, udaljenom oko 450 kilometara od Karakasa, koji su pripremile lokalne bezbednosne snage.

Ministarka za zatvorske službe Iris Varela potvrdila je da je došlo do pobune, a u izjavi za list Ultimas Notisias rekla je da je grupa zatvorenika napala čuvare na straži ispred zatvora.

Ona je kazala da je upravnik zadobio ubodnu ranu nožem, koji je posedovao najmanje jedan zatvorenik.

Prema navodima Venecuelanske opservatorije za zatvore, grupe za zaštitu ljudskih prava zatvorenika, zatvor u Guanareu je izgrađen tako da može da primi 750 zatvorenika, ali je njegov kapacitet premašen pošto u njemu boravi oko 2.500 osoba.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Sutuacija u srpskim zatvorima pod kontrolom, zaraženi izolovani



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar