“Sačuvao je život, a izgubio grupu”: Bivši direktor CIA savetovao Prigožinu da “pazi na otvorene prozore”

Bivši direktor napominje da je nekoliko Rusa, uključujući one koji su bili kritični prema ratu u Ukrajini, poginulo nakon pada sa krova i kroz prozore na visokim spratovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Bivši direktor CIA Dejvid Pitreus izjavio je da bi šef ruske privatne vojne organizacije “Vagner” Jevgenij Prigožin, trebalo da bude veoma oprezan pored otvorenih prozora, očito aludirajući na neke istaknute Ruse koji su umrli pod nejasnim okolnostima, uključujući i pad s prozora, od kada je Rusija napala Ukrajinu.

“Prigožin je sačuvao svoj život, ali izgubio je svoju plaćeničku grupu”, rekao je Pitreus za CNN.

Kao deo dogovora da zaustavi marš pripadnika “Vagnera” prema Moskvi, Prigožin je u subotu pristao da ode u izgnanstvo u susednu Belorusiju, naveo je CNN.

Napominje da je nekoliko Rusa, uključujući one koji su bili kritični prema ratu u Ukrajini, poginulo nakon pada sa krova i kroz prozore na visokim spratovima.

Ruski poslanik Pavel Antov preminuo je prošle godine nakon pada sa krova hotela u Indiji.

Takođe prošle godine, direktor Lukoila Ravil Maganov preminuo je nakon pada sa prozora bolnice u Moskvi. Lukoil je jedna od retkih ruskih korporacija koje su otvoreno pozivale na prekid rata u Ukrajini.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar