Kako će Mask reagovati? Meta pokreće SVOJ TVITER

Očekuje se da će nova aplikacija kompanije u čijem su vlasništvu Instagram i Fejsbuk biti lansirana ovog leta, navodi se u elektronskoj poruci koja je podeljena sa odabranom grupom kreatora, a u koju je uvid imao Tek kranč

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Iako je budućnost Tvitera neizvesna, Meta se bacila na pokušaj da izgradi sledeću veliku platformu za mikroblogovanje.

Očekuje se da će nova aplikacija kompanije u čijem su vlasništvu Instagram i Fejsbuk biti lansirana ovog leta, navodi se u elektronskoj poruci koja je podeljena sa odabranom grupom kreatora, a u koju je uvid imao Tek kranč.

Nova aplikacija zasnovana na tekstu biće nezavisna, ali će biti delimično integrisana u Instagram.

Korisnici će zadržati Instagram verifikaciju, a svi njihovi pratioci će dobiti obaveštenje da ih prate na platformi koja će tek dobiti zvanično ime.

Meta želi da uključi javne i poznate ličnosti u dobijanje ranog pristupa – sportiste, glumce, producente, voditelje emisija i komičare.

U belešci upućenoj kreatorima sadržaja, Meta je priznala da su Mastodon, Bluesky i druge aplikacije imale prednost u trci za izgradnju sledećeg Tvitera.

Ostaje samo da se vidi, ako krene projekat u realizaciju, kako će reagovati Ilon Mask koji je više puta izražavao skepsu o potencijalnim rešenjima konkurencije.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar