NEVEROVATNA PRIČA! Zatvorenik PREVARIO silne advokate: “Halo, ovde Darko Elez, pošalji mi novac”

Ćerku nekadašnjeg ministra pravde, osuđenik koji se predstavlja kao kriminalac iz Bosne, pozvao i tražio veću sumu novca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, u saradnji sa policijom, kako se saznaje, identifikovalo je i otvorilo istragu protiv osuđenika Dalibora S. zbog sumnje da je prevario više poznatih beogradskih advokata za veliki novčani iznos, predstavljajući se kao kriminalac iz Bosne, Darko Elez.

Kako se saznaje, tužilaštvu je prevaru prva prijavila poznata advokatica Olgica Batić, ćerka preminulog bivšeg ministra pravde Vladana Batića.

– Tačno je da sam tužilaštvu odmah podnela prijavu protiv nepoznate osobe. Postupak je u toku pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom – potvrdila je Olgica Batić, navodeći da se i njoj osoba koja je zvala i tražila veći novčani iznos predstavila kao Darko Elez, kao i da je novac koji je uplatila na račun, podignut u Subotici.

Prevarant koji je već u zatvoru u Pančevu, sa telefonske govornice pozivao je advokate i od njih tražio da mu uplaćuju iznose od 10 do nekoliko stotina hiljada dinara za kantinu i hitne medicinske zahvate, uz navode da želi baš njih da angažuje kao advokate, najverovatnije je imao i pomagače koji su mu pronalazili kontakte advokata, a potom podizali uplaćeni novac sa računa.

Jedan od onih koji su naseli i uplatili novac, potvrdio je da je dao izjavu policiji.

– Od sramote, čak i kada sam shvatio da sam prevaren, nisam otišao da prijavim policiji. Međutim, ipak sam pozvan da dam izjavu, jer je verovatno veliki broj mojih kolega koji su se našli na spisku prevaranta. Ne mogu da verujem da sam posle godina i godina iskustva naseo, a i sam sam tokm karijere branio gomilu prevaranata – kaže ovaj advokat za Kurir.

Modus operandi, kako kaže, bio je isti kao i kod drugih njegovih kolega.

– Prepoznao sam fiksni broj zatvora iz Pančeva. Čovek se predstavio kao Darko Elez, rekao da mu je supruga trenutno van Srbije i da ne može da mu uplati novac, ali da će mi vratiti. Rekao je da mora na hitnu lekarsku intervenciju, koja košta 48.000 dinara i zamolio da “mu se nađem” i da direktno na račun doktorke uplatim. Čak mi je dao i njen broj telefona, da je pozovem ukoliko imam dodatna pitanja. Nažalosti, naseo sam – priznaje ovaj advokat.

Podsetimo, pojedini advokati, koje je zvao da ga zastupaju i tražio, takođe, novac za lečenje, ali i kantinu, po istom šablonu “da ima milione na računu, ali mu je supruga trenutno van Srbije”, nisu pristali da mu uplate novac.

– Proverio sam, Darko Elez uopšte nije u zatvoru iz kog je zvao prevarant – kaže drugi advokat.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je reč o čoveku koji je zbog sličnih krivičnih dela već na robiji i protiv kog je pre nekoliko meseci podignut optužni predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, zbog sumnje da je prevario pet advokata na identičan način u periodu od maja 2020. do 2. februara prošle godine. Prema optužnom predlogu, Dalibor S. je tada advokate pozivao i predstavljao se kao optuženi u raznim predmetima, koji je u zatvoru u Pančevu.

– Tražio je da ga zastupaju, ali da mu prethodno uplate novac, sa obećanjem da će im ga vratiti, što naravno nikada nije učinio – kaže naš sagovornik.

Profi-prevara: Proveravaju se saučesnici

Kako se saznaje, proverava se i da li je Dalibor S. u ovoj prevari koju je osmislio iz zatvora imao saučesnike.

– Mora mu se priznati da je profesionalni prevarant, za svakog advokata je imao spremljenu priču, pozivao se na njihove stare klijente, zajednička poznanstva, ali je imao i mobilne brojeve poznatih advokata i unapred spremljen račun na koji je čekao da mu legne novac – dodaje naš sagovornik i kaže da mu žrtve nisu bili samo advokati iz Beograda, već i iz Leskovca, Čačka i Vojvodine.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar