SVE JASNO! Novak izgubio prvo mesto, VISI I DRUGO! Alkaraz na tronu, a dokle će… ŠPANAC SE PITA

NOVAK Đoković se sprema za povratak na teren posle odluke da propusti masters u Madridu zbog povrede lakta, problema koji će biti na pravom ispitu tek kada bude startovao na terenima Foro Italika ove nedelje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Srpski teniser gotovo izvesno ostaje bez prvog mesta u trci sa „španskom mašinom“, sjajnim Karlosom Alkarazom, koji je slavio u Madridu minule nedelje i time potvrdio titulu iz Barselone, osvojenu ranije ovog meseca.

Đoković je u Rimu prošle sezone osvojio titulu i sada brani 1.000 bodova. Ali čak i ako osvoji titulu i odbrani sve bodove, a Alkaraz ispadne na prvoj prepreci, Novak gubi prvo mesto.

Jedina nada posle Madrida da Novak ostane prvi bila je ako Alkaraz ne bi učestovovao u Rimu, ali pošto se već prijavio na turnir i u glavnom je žrebu, a nema nikakvih naznaka povrede, jasno je da je Novak već ostao bez prvog mesta i to će samo biti ozvaničeno za manje od dve nedelje.

Printscreen Youtube

Koliku će razliku Alkaraz da napravi, videćemo nakon turnira u Rimu, u zavisnosti od Novakovog i njegovog nastupa.

Novaku je teoretski ugroženo i drugo mesto u Rimu, ali za to bi bilo potrebno da Danil Medvedev osvoji turnir, ili da Rus stigne bar do finala, a Đoković ne dođe do četvrtfinala.

Ukoliko bi Novak skliznuo na treće mesto, to bi se odrazilo i na neke buduće turnire, jer bi onda bio u istoj polovini žreba kao Alkaraz i mogao bi da se sastane sa njim pre finala. U međuvremenu, i Rafael Nadal je pao na rang-listi, pa bi na Rolan Garosu igrao protiv Novaka ili Alkaraza već u osmini finala.

Rekorder po broju titula u prestonici Francuske (14) pašće na 14. poziciju na ATP listi ukoliko bude preskočio masters u Rimu, a izostanak bi možda bio znak da neće učestvovati na svom omiljenom grend slemu.

Turnir u Rimu je jedna od poslednjih priprema, a uglavnom je za najbolje igrače i poslednji turnir na šljaci pred Rolan Garos, koji se održava od 28. maja do 11. juna.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar