Krenule su ogromne gužve na graničnim prelazima pred 1. maj: Evo koje alternativne pravce možete da koristite

Naši građani koji iz zemalja u Evropi danas i sutra kreću ka Srbiji i drugi putnici kojima je Srbija tranzitna zemlja, znaju da kao i prethodnih godina uoči Prvog maja mogu da očekuju gužve na graničnim prelazima i putevima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AMSS kamere/Printscreen

Naši građani koji iz zemalja u Evropi danas i sutra kreću ka Srbiji i drugi putnici kojima je Srbija tranzitna zemlja, znaju da kao i prethodnih godina uoči Prvog maja mogu da očekuju gužve na graničnim prelazima i putevima.

Na prelazima Mađarska – Srbija još uvek nema velikih gužvi u putničkim saobraćajnim trakama, ali se one očekuje od kasnog popodneva i od večeras.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava granične policije, povodom predstojećih prvomajskih praznika, tokom kojih se očekuje povećan priliv naših i stranih građana na graničnim prelazima, poziva sve da pre polaska na put provere stanje na graničnim prelazima- izjavio je danas Borko Sparić iz Uprave granične policije.

O trenutnom stanju na graničnim prelazima građani se mogu upoznati na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova i Auto-moto saveza Srbije – objavio je RTV.

Kako bi se izbeglo stvaranje gužvi i dugo čekanje na graničnim prelazima, on je apelovao na građane da koriste i alternativne granične prelaze – Horgoš 2, Đala, Rabe, Bački Breg, Rastina, Bajmok i Bački Vinogradi.

-Radno vreme Graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom od subote 29. aprila do utorka 2. maja biće produženo, tako da će prelaz raditi od 7 do 22 časa- precizirao je Sparić.

Pre polaska na put, kako je ukazao, neophodno je da građani provere rok važenja pasoša, a ako putuju svojim automobilom i rok važnosti saobraćajne i vozačke dozvole, kao i da li je registraciona nalepnica važeća u vreme putovanja.

-Uprava granične policije svim građanima koji putuju van zemlje želi srećan put, a onima koji dolaze kod nas prijatan boravak u našoj zemlji-poručio je Sparić.



Izvor: RTV

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar