Potvrđena optužnica protiv Zvicera, Milovića i Lazovića

Za teško ubistvo Milana Ljepoje odgovaraće Radoje Zvicer

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP

Viši sud u Podgorici potvrdio je deo optužnice protiv grupe okrivljenog Radoja Zvicera, među čijim članovima su i policajci Petar Lazović i Ljubo Milović za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, šverc droge, krijumčarenje cigareta.

Za teško ubistvo Milana Ljepoje odgovaraće Radoje Zvicer, prenose Vijesti.

Istovremeno, odlukom suda obustavljen je krivični postupak protiv Zvicera, Slobodana Kašćelana i Milana Vujotića za planiranje ubistva Jovana Vukotića ispred policije u Kotoru usled nedostatka dokaza za ovu kvalifikaciju krivičnog dela.

Radoju Zviceru se stavlja na teret izvršenje krivičnih dela – stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, produženo krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, navodi CdM.

On je optužen da je u saizvršilaštvu sa okrivljenima R.Ž., N.S. S.K. i M.V. počinio neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Okrivljenom Ljubu Miloviću stavlja se na teret izvršenje krivičnih dela – stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, produženoo krivično delo krijumčarenje”, piše u obrazloženju.

Petru Lazoviću na teret se stavlja izvršenje krivičnih dela – stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, produženo krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet i produženo krivično delo krijumčarenje.

“R.Ž, S.N, S.K,i M.V, D.R, R.M. i R.P. se stavlja na teret izvršenje krivičnih djela – stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, piše u obrazloženju.

Okrivljenom N.P. se stavlja na teret izvršenje krivičnih djela – stvaranje kriminalne organizacije.



Izvor: Vijesti, CDM

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar