Pomažu kod izbacivanja KAMENA I PESKA u bubregu: Tri prirodna domaća recepta

Osobama koje trenutno imaju kamen u bubregu preporučuje se da probaju nekoliko domaćih recepata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen/Youtube/Jelenajela Petrovic

Osobama koje imaju kamen u bubregu preporučuje se da probaju nekoliko domaćih recepata napravljenih od sastojaka sa niskim sadržajem oksalata (soli) koji sprečavaju uvećanje kamena u bubregu, kao i sa sastojcima koji mogu da rastvore već formirane kamenčiće.

Pre nego što isprobate bilo koji novi režim ishrane konsultujte se o tome sa svojim lekarem.

Domaći hleb sa niskim sadržajem oksalata

Pomešajte u velikoj posudi: 2 kašike šećera, 1 šolju tople vode i 1 šolju pšeničnog brašna sa kesicom suvog kvasca. Kada smesa počne lagano da bubri, dodajte još pola šolje pšeničnog brašna, pola kašike soli, 1 šolju običnog brašna i 2 kašike biljnog ulja.

Nakon dobrog mešanja, okrenite testo na ravnu površinu i dodajte još pola šolje običnog brašna sa po 2. kašike suncokretovih semenki i ovsenih pahuljica.

Mesite testo nekoliko minuta dok se svi sastojci dobro ne sjedine, a zatim ga odložite u čistu činiju (prvo stavite malo ulja na dno posude).

Pustite da testo naraste, da se udvostruči, lagano ga oblikujte u veknu (ili nekoliko lepinji), stavite ga na tepsiju ili pleh za pečenje.

Ostavite da se diže još 30 minuta, a zatim pecite hleb oko 30 minuta na 190 °C dok ne porumeni.

Sok od nara

Oljuštite kožu sa 2 nara srednje veličine i stavite zrnca nara u veliki blender. Blendajte nekoliko minuta dok se ne formira tečni ružičasti sok. Procedite sok u čašu i popijte ga. Nemojte dodavati šećer ili so, osim ako to nije dozvolio lekar.

Sok od limuna sa medom

U 230 ml tople ili hladne vode dodajte sok jednog svežeg limuna i kašiku meda. Stavite smesu u blender i mutite nekoliko sekundi dok se sastojci dobro ne izmešaju. Ovaj osvežavajući napitak ima visok nivo limunske kiseline, koja pomaže u smanjenju kiselosti urina. Pije se odmah čim se napravi.



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar