Novi Novak? Vratio Đokovića na prvo mesto ATP liste, a sličnost između njih dvojice je neverovatna

Momak koji će od ponedeljka ući u Top 10 na ATP listi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Janik Siner je čovek koji je zaslužan za povratak Novaka Đokovića na prvo mesto na ATP listi, a sličnost između dvojice tenisera je neverovatna!

Novak Đoković čeka da svane ponedeljak kako bi ponovo bio na prvom mestu ATP liste. Nakon što Karlos Alkaraz nije uspeo da dođe do titule u Majamiju Srbin čeka da preuzme vrh, a za to je zaslužan Janik Siner. Mladi 21-godišnji Italijan je pobedio Alkaraza u polufinalnom meču, a bilo je jasno zašto ga zovu “novi Novak”!

Izgubio je prvi set u taj-brejku 7:6, pa naredna dva dobio 6:4 i 6:2, a sličnost u igri sa najboljim teniserom sveta je zaista neverovatna. Momak koji će od ponedeljka ući u Top 10 na ATP listi zaista neodoljivo svakim pokretom podseća na Đokovića.

Sada ga čeka finale sa Danilom Medvedevom, a ukoliko bude igrao kao protiv Alkaraza i uspe da dođe do titule Siner bi vrlo lako mogao da se nađe na šestom mestu ATP liste od ponedeljka. A zašto ga zovu “novi Novak” i porede sa Srbinom, biće vam jasno kada pogledate ovaj klip:

Što se tiče mečeva sa Novakom, Siner je do sada u karijeri imao dva susreta. Prvo su igrali međusobno na šljaci u Monte Karlu 2021. godine i tada Italijan iz Južnog Tirola nije imao šanse, izgubio je rutinski 6:4, 6:2. Meč koji se pamti je duel sa Vimbdlona prošle godine kada je uspeo Siner da osvoji prva dva seta, a onda je Đoković preokrenuo i na kraju pobedio 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Iako trenutno nije na Novakovom nivou, uz Danila Medvedeva, Karlosa Alkaraza, Stefanosa Cicipas i Aleksa Zvereva je jedan od igrača koji želi da u budućnosti bude na vrhu svetskog tenisa.

Tek kada se pravi Novak povuče!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar