Žena ugledala smrtonosnu zmiju u svom KREVETU i prenerazila se: Njen sledeći potez je bio presudan

Pretpostavlja se da je zmija ušla kroz otvorena vrata da bi našla sklonište od vrućine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Facebook/Zachery's Snake and Reptile Relocation

Hvatač zmija iz Australije pozvan je u kuću jedne žene u ponedeljak nakon što je videla istočnu smeđu zmiju, jednu od najotrovnijih zmija na svetu, kako leži u njenom krevetu. Zakari Ričards, koji vodi službu Zachery’s Snake and Reptile Relocation, stigao je u selo Marun u Kvinslendu, a onda na Fejsbuku podelio slike zmije dugačke oko 1,8 metara.

– Kada sam stigao, ona me je čekala napolju, a ja sam ušao u spavaću sobu u kojoj je bila zmija. Žena je zatvorila vrata peškirom ispod, tako da nije mogla da izađe. Otvorio sam vrata, a ona je ležala u krevetu i gledala u mene – rekao je ekspert za zmije za CBS.

Pretpostavlja se da je zmija ušla kroz otvorena vrata da bi našla sklonište od vrućine, a onda zatekla udoban krevet. Ričards kaže da je žena ispravno postupila u ovoj situaciji.

– Ako vidite zmiju, želite da je ostavite na miru, povucite se od nje i, gde je moguće da to uradite bezbedno, ograničite je na jednu prostoriju jer nam to olakšava da je pronađemo – objasnio je stručnjak.

Zmija je premeštena u žbunje na bezbednoj udaljenosti od najbližeg naselja.

Istočne smeđe zmije su uobičajeni prizor u istočnoj Australiji. Međutim, ova vrsta nosi jezivu titulu najsmrtonosnije zmije u Australiji, jer je odgovorna za više smrti nego bilo koja druga zmija u zemlji, navodi Australijski muzej.

Otrov ove zmije prepun je moćnih neurotoksina, sposobnih da izazovu niz užasnih efekata na telo žrtve. Ako se ne tretira, može izazvati postepenu paralizu i nekontrolisano krvarenje. Otrov takođe može prouzrokovati da srce, pluća i dijafragma žrtve prestanu da funkcionišu, što dovodi do gušenja na zastrašujuće spor način.Izvor: Objektiv.rs, Times now news

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar