Mitrović od junaka do tragičara: Junajted preokrenuo protiv Fulama

Gol odluke postigao je Sabicer samo dva minuta kasnije na asistenciju Luka Šoa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović, reprezentativac Srbije, prošao je put od junaka do tragičara u meču FA kupa između Mančester junajteda i Fulama u kojem su domaći slavili 3:1 i prošli u polufinale.

Srpski as je prvo u 50. minutu doveo Fulam u vođstvo 1:0 na Teatru snova, ali je onda u 73. minutu dobio crveni karton zbog prigovora i ostavio ekipu na cedilu u finišu meča. Kako je pre toga isključen Vilijan zbog igranja rukom, gosti su ostali sa samo devet igrača i Junajted je napravio preokret.

Prvo poluvreme je bilo potpuno ravnopravno, čak je Fulam imao najbolju šansu preko Diopa, čiji je odličan udarac u trećem minutu zaustavio De Hea. Junajted ništa konkretno nije uradio.

Na startu drugog dela Mitrović sjajno reaguje posle kornera i iz blizine pogađa mreže De Hee za vođstvo tima iz Londona od 1:0. Imao je Mitrović sjajan šut glavom u 66.minutu kada je golman ponovo spasio Junajted.

Sve se okrenulo u 71. minutu. Vilijam je rukom spasio gol Fulama, Mančester je dobio penal, a Brazilac crveni. Mitrović je žestoko prigovorio sudiji pa je i on isključen. Fernandeš je mirno realizovao penal za 1:1.

Gol odluke postigao je Sabicer samo dva minuta kasnije na asistenciju Luak Šoa. Do kraja oslabljeni Fulam više ništa nije mogao i Junajted je prolaz u polufinale potvrdio drugim golom Fernandeša u šestom minutu nadoknade, gde ga čeka duel sa Brajtonom. Drugi polufinalni par čine Šefild Junajted i Mančester siti.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar