Španci besni na FIFA zbog novog Mundijala: “Oni zloupotrebljavaju svoju poziciju”

Jasno je šta su ovim hteli da poruče

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Organizacija nacionalnog prvenstva Španije objavila je danas saopštenje u kom rukovodstvo španskog takmičenja tvrdi da FIFA nije konsultovala nacionala takmičenja evropskih država pre donošenja odluke o promeni sistema Svetskog prvenstva.

Na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2026. godine učestvovaće 48 reprezentacija, koje će biti podeljene u četiri grupe sa po 12 selekcija

– FIFA nastavlja sa svojim zloupotrebama u donošenju jednostranih odluka o svetskom fudbalskom kalendaru, pokazujući potpuno zanemarivanje značaja nacionalnih prvenstava i fudbalske zajednice uopšte. FIFA potpuno zanemaruje ekonomsku štetu koju ove odluke nanose ligama širom sveta – poručili su iz La Lige, prenosi Skajsport.

U saopštenju se dodaje i da lige nisu konsultovane ni o jednoj od danas predstavljenih promena, posebno o novom godišnjem klupskom takmičenju.

– Ove odluke ne uzimaju u obzir takmičarski, sportski i ekonomski uticaj na nacionalne lige, klubove i igrače daljim nabijanjem već preopterećenog rasporeda – navodi se u saopštenju La Lige.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar