Jako bitna informacija za Crvenu zvezdu i Partizan: Glikman otkrio kada se Rusi vraćaju u Evroligu

Pričalo se i o eventualnom priključivanju ekipe iz Dubaija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Ako se sukob između Ukrajine i Rusije, odnosno sama suspenzija ruskih klubova u Evroligi ne završi do kraja sezone, to znači da će Srbija verovatno opet imati dva predstavnika u Evroligi.

Pričalo se o raznim promenama u Evroligi, a najviše se polemisalo o tome da li će se i kada ruski klubovi vratiti najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Glikman je otkrio i kada će se ruski klubovi vratiti u Evroligu. Kako je rekao, biće to po završetku rata.

– Ne pre nego što se rat završi. Pratiće instrukcije Olimpijskog komiteta i ostalih tela, nećemo činiti stvari izvan toga.

To bi značilo da Srbija ima lepe šanse da i naredne sezone ima dva predstavnika u ovom takmičenju.

Takođe, pričalo se i o eventualnom priključivanje ekipe iz Dubaija, a sada je na ova pitanja odgovorio Maršal Glikman.

On je istakao da je Evroligi definitivno potrebno proširenje, ali da se ono neće desiti u skorije vreme, posebno ne ulaskom ekipa iz Dubaija u takmičenje.

– Moramo da proširimo ligu. Nemam magični broj, ali 18 nije dovoljno. Sledeće sezone neće biti tima iz Dubaija u Evroligi. Imali smo mnogo razgovora sa njima u poslednje dve godine, to je tema koja nas zanima. Ali ako se i desi, desiće se tek nakon što sve isplaniramo. To je ipak posebna situacija. Ako vam sada do Tel Aviva treba četiri sata, do Dubaija ćete leteti sedam sati. Nije to lako. Tamošnje tržište raste. Ima para, tamo je ogromna dvorana, ali nema istorije i tradicije, nema lige, nema još ni tima. Voleli bismo da košarka počne da se razvija tamo – istakao je Glikman.

Naravno. gde je Evroliga, tu je i Evrokup, pa je Glikman pričao i o mogućnostima u drugom po redu evropskom takmičenju.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar