“Košarkaški rat” ne prestaje: Crvena zvezda šokirana lažima Lesora, oglasila se novim saopštenjem

Francuski centar je u ponedeljak posle utakmice, koja je pripala crno-belima (92:81) udario Filipa Petruševa i to dva puta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/@PartizanBC

Tenzije oko derbija ne prestaju pa su tako oba večita rivala započela dan nakon istog oglašavanjem putem saopštenja, gde su krivice za nemile scene sa utakmice koja je trebala da zadovolji “ukuse” svakog ljubitelja košarke u regionu, pretvorila u jedan mali “košarkaški rat”. Da bi se tako iz tabora Košarkaškog klub Crvena zvezda oglasili novim saopštenjem u slučaju “Matijas Lesor”.

Francuski centar je u ponedeljak posle utakmice, koja je pripala crno-belima (92:81) udario Filipa Petruševa i to dva puta, ali dan kasnije je i obrazložio razlog zbog kog je nasrnuo na Petruševa:

– Prvo, želim da se izvinim navijačima i ljudima koji nas podržavaju, i onima koji vole sport. Kao i navijačima koji su mi iskazali neverovatnu ljubav i poštovanje, takođe mojim saigračima, stručnom štabu i celoj organizaciji što sam onako reagovao. Zbog prezentovanja sebe i ovog kluba u lošem svetulu. Kao sportisti moramo da se držimo visokih standarda, i moramo uvek da se ponašamo primereno u svakoj situaciji. Međutim, hteo bih da naglasim prvi put u devet godina profesionalnog bavljenja košarkom sam akter ovakvog incidenta, za razliku od drugog protagoniste koji ima istoriju učešća u ovakvim situacijama i haosu. Osetio sam potrebu da zaštitim sebe i moje dostojanstvo nakon brojnih provokacija i nakon što me je dotični u četvrtoj četvrtini udario. Ne toliko jako, ali dovoljno da mi izbije vazduh. Da su to bile samo reči, ne bih uopšte reagovao. I ostavio bih to na čistoj košarkaškoj borbi, ne bih izgubio pribranost, kao što jesam. Ovo nije izgovor, ali verujem da naši navijači i navijači uopšte, koji su gledali jučerašnju utakmicu, trebalo bi da znaju šta se desilo. Istina je da nisam napao, već reagovao. Nažalost, na način koji je pogrešan, na način koji ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Trebalo je samo da uživam u velikoj pobedi sa mojim saigračima i navijačima – istakao je Lesor.

Sada su iz tabora crveno-belih šokirani izjavom Francuza, pa su izašli sa novim saopštenjem.

Saopštenje Košarkaškog kluba Crvena zvezda prenosimo u celosti:

– KK Crvena zvezda Meridianbet šokiran je lažima koje je u svojoj izjavi naveo prvotimac i svojevrsni novi vođa navijača južne tribine Matijas Lesor.

Pomislili smo nakon ove izjave u kojoj je izneo grube neistine po kojima je srpski reprezentativac i prvotimac Crvene zvezde Filip Petrušev ‘izbio vazduh’ žrtvi Matijasu Lesoru, da je možda potrebno da se izvinimo čoveku koji je usred Beograda kao gost na privremenom radu u Srbiji i Beogradu, uličarski, pesnicama napao srpskog reprezentativca.

Svoju ‘srceparajuću’ (i neistinitu) ispovest Matijas Lesor kome ovo nije prvi put da izaziva incidente, (podsetićemo na utakmicu u finalnoj seriji ABA lige prošle sezone kada je krenuo u obračun sa navijačima u Pioniru, sramnim slikama sa reprezentativcima Srbije Kalinićem i Petruševim, udaranje Kampaca u Nišu), biće u prilici da ponovi pred nadležnim organima, jer će shodno zakonima Republike Srbije u kojoj zarađuje (veliki) novac biti dužan da da izjavu o fizičkom napadu na igrača Filipa Petruševa nakon čega će Tužilaštvo doneti odluku o pokretanju krivične prijave.

Ovom prilikom obaveštavamo javnost da će izjavu u prostorijama gradskog MUP u sredu dati i reprezentativac Srbije i prvotimac Crvene zvezde Filip Petrušev.

KK Crvena zvezda Meridianbet podseća da je zahtevao od čelnika ABA lige suspenziju do kraja sezone za Matijasa Lesora na čiju žalost, postoje snimci o svojevrsnoj ‘odbrani’ mučkim udarcima pesnicama!”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar