UNICEF suspendovao angažman sa Rambom Amadeusom nakon optužbi za uznemiravanje

Novinarka Lejla Kašić je u nedelju na Instagramu optužila Pušića za seksualno uznemiravanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

UNICEF je do daljeg suspendovao angažman sa umetnikom Antonijem Pušićem poznatijim kao Rambo Amadeus, nakon što ga je voditeljka i producentkinja emisije “Dnevnica”, koja se emituje na RTCG, Lejla Kašić, optužila za seksualno uznemiravanje.

Iz UNICEF su u saopštenju naveli da su upoznati sa navodima protiv Pušića, prenosi portal RTCG.

– UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kojem obliku seksualno neprimerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti sa ključnim vrednostima UNICEF – navedeno je u saopštenju.

Pušić je bio angažovan kao ambasador dobre volje pri UNICEF i učestvovao je u kampanji Medijska pismenost u Crnoj Gori.

Kašić je u nedelju na Instagramu optužila Pušića za seksualno uznemiravanje.

– Juče sam na snimanju epizode ‘Dnevnica’ doživela seksualno uznemiravanje od našeg gosta, velikog intelektualca, regionalno prepoznate i uticajne ličnosti, ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus – navela je Kašić.

Kašić navodi da je o celom slučaju obavestila UNICEF, kao i da će “biti obavešteni i nadležni organi”.

Kašić je istakla da je neprijatnost doživela u Herceg Novom, gde je ekipa RTCG snimala epizodu emisije “Dnevnice” sa Rambom Amadeusom.

Ona je dodala i da je “strašno, opasno, problematično što neko sklon devijantnom ponašanju kroz angažman u UNICEF ima pristup najranjivijim kategorijama društva”.

– To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Posle verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari – napisala je Kašić.

Autor i urednik emisije “Dnevnica” Vladan Otašević rekao je medijima da je neprijatno iznenađenjen ponašanjem Ramba Amadeusa i da osuđuje sve vrste socijalno devijantnih ponašanja, nevaspitanje i nepoštovanje.

– Nadam se da se i Rambo pokajao zbog svog postupka i za početak iskreno izvinio Lejli. Za dalje postoje institucije i sud javnosti – poručio je Otašević.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar