Osvežavajući kolač: Mini posni čizkejk koji ćete pojesti u par zalogaja (RECEPT)

Veoma lak recept

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ildi Papp / Panthermedia / Profimedia

Čizkejk je kolač koji se pravi od davnina, a originalni recept je sadržao brašno i sir i pekao se u rerni. Kasnije su nastale moderne verzije ove poslastice koje nisu uključivale pečenje, a prave se od keksa, krem sira kao osnove i ostalih sastojaka po želji.

Čizkejk je vremenom postao popularan širom sveta, a naš predlog za post su ove mini verzije koje se pojedu u dva zalogaja.Uživajte!

Sastojci: 

150 g posnog mlevenog keksa

60 g margarina

Za fil: 

300 g posnog krem sira

100 g šećera 1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašika limunovog soka

200 ml posne slatke pavlake

Foto: Shutterstock

Za dekoraciju:

džem

voće po želji

Priprema:

Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Mleveni keks pomešajte sa istoljenim margarinom i dobro sjedinite. Zatim sipajte po kašiku ili dve dobijene smese u korpice i lepo utisnite. U posudi umutite krem sir i šećer, pa dodajte ekstrakt vanile, limunov sok i slatku pavlaku, pa sve dobro sjedinite mikserom.Sipajte u korpice i stavite u frižider ili zamrzivač da se lepo stegne. Možete da ih ukrasite tako što ćete ih premazati džemom ili ukrasiti voćem.Prijatno!

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar