Dizni jednim potezom razbesneo fanove “Ratova zvezda”: Počeo rat oko heštega? (FOTO)

Hešteg, koji predstavlja igru reči "Neka sila bude s tobom" (May the force be with you), već godinama se koristi prilikom obeležavanja praznika koji su fanovi osmislili

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Stephen Barnes/Entertainment / Alamy / Alamy / Profimedia

Striming servis Dizni Plus je pozvao ljubitelje da podele njihove omiljene trenutke iz serijala filmova Ratovi zvezda, koristeći popularan hešteg #MayThe4th .

U pozivu je navedeno i pravno upozorenje da svi korisnici koji tvituju ovaj hešteg pristaju na Diznijeve uslove korišćenja i dozvoljavaju kompaniji da koristi njihov sadržaj.

Upozorenje je izazvalo bes fanova čuvenog serijala i masovno podsmevanje.

Hešteg, koji predstavlja igru reči “Neka sila bude s tobom” (May the force be with you), već godinama se koristi prilikom obeležavanja praznika koji su fanovi osmislili.

“Odgovorite na tvit vašim omiljenim trenucima iz Ratova zvezda i možda ćete ih videti na nekom posebnom mestu #MayThe4th “, napisali su iz Diznija.

“Deljenjem vaše poruke uz hešteg #MayThe4th pristajete na naše uslove korišćenja vaše poruke, imena naloga i sadržaja.
Mnoge fanove je ovaj tvit Diznija zbunio.

“Ne možete samo naglas da kažete uslove korišćenja i nadate se da je svako ko radi nešto pročitao te uslove i pristao na njih”, odgovorio je jedan korisnik.

Drugi korisnik se našalio: “Ni sila više nije s vama”.

Dizni je kasnije dodao da se poruka odnosila samo na određene tvitove kojima korisnici odgovaraju na njihovu poruku.

“Pravni okviri obuhvataju SAMO odgovore na ovaj tvit korišćenjem heštega #MayThe4th i pominjanjem kanala Dizni plus. Ovi tvitovi će se možda pojaviti u nečemu posebnom četvrtog maja.

Aron Vud, pravnik kompanije “Keystone Law”, kaže da je, uzevši u obzir popularnost heštega, malo verovatno da su svi koji ga koriste uspeli da vide Diznijev tvit.

“Malo je rizično i drsko da su se svi koji su napisali tvit i koristili hešteg pročitali njihove uslove ili znali za njih”, izjavio je za BBC.

Uslovi korišćenja Tvitera garantuju da je originalni sadržaj koji korisnici postavljaju na ovu društvenu mrežu vlasništvo samih korisnika.

“Korisnici mogu da dozvole drugima da koriste njihov tvit”, dodao je Vud.

“Međutim, Diznijev rizik je u tome da li korisnici koji koriste hešteg zaista daju dozvolu za dalje korišćenje tvita.”

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: BBC na srpskom

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar