Pre dve nedelje se UDALA, sinoć PREMINULA: Novi detalji o smrti trudnice u Užicu, cela bolnica na nogama

Nakon obdukcije znaće se više informacija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Lekari različitih specijalnosti Opšte bolnice Užice, koji su prošle noći bili na dežurstvu, uprkos svim uloženim naporima nisu uspeli da spasu trudnicu Isidoru P. (25) iz Užica. Ona je bila u šestom mesecu trudnoće, a plod takođe nije davao znakove života.

– Trudnica je primljena u bolnicu u teškom opštem stanju u 17.49 časova. Bila je u šestom mesecu trudnoće, dete nije davalo znakove života. Preduzete su sve mere da se život trudnice spase, po prijemu obrađena je laboratorijski i klinički, konsultovani su potrebni specijalisti. Pacijentkinja i dete su nažalost preminuli. Do smrtnog ishoda došlo je u 3.35 posle ponoći – rekla je dr Nataša Gagović, direktorka Opšte bolnice u Užicu, pišu mediji.

Nakon obdukcije znaće se više informacija.

Kako je , rečeno je medijima u užičkoj bolnici, Isidora je primljena na Odeljenje ginekologije u jako lošem stanju praćenom povišenom temperaturom.

Utvrđeno je da sa plodom koji je nosila nešto nije u redu. Odmah je urađena dijagnostika, pristupilo se terapijskim merama, ali se njeno stanje nije poboljšano.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama ona je preminula od sepse, koja se javila nakon smrti ploda.

Nekoliko dana ona je lečena pod sumnjom na upalu mokraćnih puteva. U bolnicu se javila sa povišenom temperaturom, ustanovljena je smrt ploda i urađen je hitan carski rez. Zatim su se javila obilna krvarenja, primila je 40 jedinica krvi i plazme. Urađena je i historektomija, odstranjivanje materice. Pored svih napora lekara, ishod je bio tragičan, pišu Novosti.

Na posednjoj ginekološkoj kontroli 15. februara, svi nalazi bili su uredni.

Kako prenose pojedini mediji, nesrećna trudnica se pre samo dve nedelje udala.

U Opštoj bolnici je formirana komisija, koja će obaviti unutrašnji stručni nadzor, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u lečenju.

Obdukcija će pokazati šta je uzrok smrti ove mlade žene.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar