Windows 10: Novi apdejt UBRZAVA RAD RAČUNARA, posebno starijih sistema

Veliko ažuriranje najavljeno je za maj mesec

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Microsoftovo naredno veliko Windows 10 ažuriranje, koje je najavljeno za maj, ima potencijal da omogući našim računarima da rade brže, posebno ako se radi o starijim sistemima.

Windows 10 May Update načiniće veće izmene u tome kako operativni sistem indeksira fajlove, sprečavajući izuzetno visoke nivoe upotrebe diskova, što je jedan od razloga usporavanja mašina.

Ova izmena stiže zahvaljujući promenama u Windows Searchu, koji sada može bolje da identifikuje maksimalna vremena korišćenja i da shodno tome upravlja indeksiranjem operativnog sistema.

Promena će imati uticaja na sve korisnike Windowsa 10, mada će optimizaciju najviše primetiti korisnici sporijih skladišnih uređaja. Takođe, ažuriranje će pomoći u povećanju brzine računara koji koriste SSD-ove, ali u manjem obimu.

Microsoft u budućnosti planira da dodatno poboljša Windows Search, kako bi omogućio da operativni sistem inteligentno određuje kada da indeksira korisnikove fajlove, kako bi OS mogao da maksimalno iskoristi sistemske performanse.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: benchmark.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar