Vučević: Boško Obradović je “pao s Marsa”, pokušao da se podvuče pod kožu poslanicima ali mu nije uspelo

- Boško je pod velom lažnog patriotizma uprkos neznanju pokušao da se podvuče pod kožu poslanicima - rekao je on

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/RTS

Potpredsednik Vlade Republike Srbije, ministar odbrane i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević reagovao je na današnje izjave lidera Dveri Boška Obradovića

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

– Boško Obradović me svojim današnjim obraćanjem medijima prvo nasmejao, a onda i dosta zabrinuo, jer čovek ne zna šta znači “mirovna misija”. Najozbiljnije je rekao kako će Srbija da šalje svoju decu da gine u Mozambiku, ne znajući da mi tamo ne učestvujemo u ratnim dejstvima.

On kao da je sad “pao s Marsa”, pa ne razume Vojsku, ne zna da se Vojska Srbije ne sprema za rat u inostranstvu već je naš nacionalni interes da participiramo tamo gde se čuva mir.

Boško nije obavešten da je usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, čime su stvoreni uslovi da pripadnici Vojske Srbije, pored multinacionalnih operacija koje su bile obuhvaćene odlukom iz 2019. godine, budu angažovani i u Vojnoj misiji Evropske unije za obuku u Mozambiku (European Union Training Mission in Mozambique – EUTM Mozambique).

Tako je Boško pod velom lažnog patriotizma uprkos neznanju pokušao da se podvuče pod kožu poslanicima, ali na njegovu žalost – opet mu nije uspelo. Naša deca neće ginuti, Boško. Bavi se temama koje razumeš, ako uopšte takve teme postoje – poručio je Vučević.

BONUS VIDEO:



Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar