Proglašena VANREDNA SITUACIJA u Prijepolju: Cela opština u mraku, škole zatvorene

Zbog uvodjenja vanredne situacije u Prijepolju, đaci ne idu u školu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ, fotografija niske rezolucije/ nr

Sneg koji je padao prethodnih 24 časa na teritoriji opštine Prijepolje, izazvao je ogroman kvar na glavnom dalekovodu i na niskonaponskoj mreži zbog čega cela opština je u mraku. Štab za vanredne situacije doneo je odluku da se proglasi vanredna situacija u ovoj opštini.

– Snadbevanje električnom energijom i dalje je problem naše opštine, i dalje nemamo struje na celoj našoj teritoriji. Ekipe EMS prema poslednjim informacijama otklanjaju kvar na glavnom dalekodu od 110 kilovata, koji snabdeva Prijepolje. Nakon toga sledi uklanjanje kvarova na niskonaponskoj mreži sa manjom jačinom. Sneg je izazvao dosta problema, ali mi dajemo sve svoje napore da i putni pravci budu prohodni, što smo i uspeli na gradskom i prigradskom delu i mehanmizaciju smo poslali da probiju smetove i do udaljenih sela – kazao je za RINA, Drago Popadić prvi čovek prijepoljske opštine.

Zbog uvodjenja vanredne situacije u Prijepolju, data je preporuka svim osvnovnim i srednjim školama da dok se ne uspostavi snadbevanje električnom energijom, đaci ne idu u školu.

– Zbog slabe pokrivenosti signalom, nemamo informacije o kvarovima iz udaljenih mesta, dok smo u gradu uspeli da na tri repetitora postavimo agregate kako bi imali dometa – dodao je on.

BONUS VIDEO:



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar