Pet Nišlijki se otrovalo tartufima i pljeskavicom: Završile na Infektivnoj klinici zbog TROVANJA HRANOM

Na bolničkom lečenju zbog simptoma trovanja hranom završilo je ukupno pet osoba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Zdravstveno stanje četvoro pacijenata koji su primljeni na Infektivnu kliniku zbog simptoma trovanja hranom je stabilno a u međuvremenu nije bilo novih hosptitalizovanih osoba, potvrđeno je medijima u Univerzitetskom – kliničkom centru u Nišu. U pitanju su žene koje su se, kako se za sada sumnja, otrovale hranom koju su jele u jednom restoranu u Nišu.

Na bolničkom lečenju zbog simptoma trovanja hranom završilo je ukupno pet osoba – četiri su primljene u UKC Niš u nedelju ali je jedna otpuštena na kućno lečenje juče, kada je na Infektivnu kliniku primljena još jedna žena.

– Zdravstveno stanje četiri pacijenta koji se nalaze na Infektivnoj klinici je stabilno I bolje nego na prijemu, ali oni i dalje imaju simptome trovanja hranom. Troje od tih pacijenata je primljeno u nedelju a jedan pacijent juče dok je jeda pacijent koji je bio zadržan na lečenju u nedelju, juče pušten na kućno lečenje. Zbog simptoma trovanja hranom – visoke temperature i dijareje, više pacijenata je zvalo Infektivnu kliniku i zatražilo pomoć i savet telefonskim putem ali se nisu javljali radi pregleda, kažu u UKC Niš.

U niškom Kliničkom centru kažu da je Institut za javno zdravlje uzorkovao uzorke fecesa od pacijenata i da utvrđuje uzročnika trovanja, za šta je potrebno četiri do pet dana, ali da analize još nisu okončane. Tek nakon toga biće poznato šta je uzrokovalo trovanje hranom I na koji način su se oboleli inficirali.

Prema nezvaničnim saznanjima, četvoro otrovanih hranom su jeli tartufe u pomenutom restoranu dok je žena koja se juče javila lekarima, konzumirala pljeskavicu.

U niškoj policiji medijima je potvrđeno da im slučaj trovanja hranom nije prijavljen.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar