Pokrenuta aplikacija: Sve informacije u vezi sa koronom na jednom mestu

Svi važni brojevi telefona nadležnih institucija biće na jednom mestu kao i uputstva o načinima samoprovere na koronavirus

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokrenulo je aplikaciju preko koje građani mogu da dobiju na jednom mestu sve važne informacije u vezi sa virusom COVID-19, saopšteno je danas.

Aplikacija je deo službenog sajta ministarstva a biće dostupna i za android uređaje putem “Google Play” prodavnice.

“Građani će na ovaj jedinstveni način moći da se informišu o merama i načinima zaštite od koronavirusa, prilikom obavljanja dnevnih aktivnosti, ali i tokom putovanja”, saopštilo je Ministarstvo.

Kako je navedeno, svi važni brojevi telefona nadležnih institucija tu će biti na jednom mestu kao i uputstva o načinima samoprovere na koronavirus.

Aplikacija omogućava da se na jedinstven način traži pomoć od grada ili opštine ukoliko je građaninu potreban doktor, hrana ili namirnice.

Građani će preko aplikacije biti u prilici da anonimno prijave Inspekciji rada objekat koji krši pravila o cenama, zakon o radu ili se ne pridržava zaštitnih mera, odnosno osobu koja krši naredbu o kućnoj izolaciji, navodi Ministarstvo.

Aplikacija sadrži i sva pravila koja važe za vreme policijskog časa, a preko nje se mogu prijaviti svi koji žele da volontiraju.

Nagli SKOK broja zaraženih u Vlasotincu: Među obolelima i predsednik opštine

Najnovije vesti u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom biće dostupne preko aplikacije, kao i svi važni akti resornog ministarstva doneti u vezi sa situacijom izazvanom virusom SARS-CoV-2.

“Ova aplikacija je donacija Ministarstvu kao pomoć građanima u borbi protiv koronavirusa i verujem da će sve ove informacije dostupne na jednom mestu olakšati informisanje, ali i pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna”, saopšteno je iz Ministarstva.

Dodaje se da je želja Ministarstva da građani na jednom mestu imaju mogućnost da se informišu, dobiju pomoć i pitaju.

Ministarstvo ima i Viber kanal a u grupi je trenutno blizu 30.000 članova koji dobijaju sve bitne informacije.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar