Frizerka tvrdi da zna kada joj mušterije ZATRUDNE: Dovoljno je da im pogleda kosu (VIDEO)

Zvuči neverovatno, ali i za to postoji naučna osnova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Frizerka iz SAD je na TikToku objavila viralni snimak tvrdeći da može da zna da li je žena trudna samo gledanjem u njenu kosu.

Samanta Pen je objasnila kako zna da li njene mušterije čekaju bebu zbog teksture i volumena pramenova.

– Frizeri znaju kada ste trudni, a ja ću vam reći kako – započela je naglasivši da se to odnosi na stalne mušterije, kod kojih može da primeti promene.

– Ovako mogu da znam da li ste trudne. Vaša kosa ili neće biti tako kovrdžava kao inače, ili neće biti toliko gusta. Znači da joj se promenila tekstura – nastavila je ona.

Zatim je opisala kako su na glavi primetne nasumično razbacane nove vlasi, koje su posledica delovanja hormona. Što je još šokantnije, Samanta tvrdi da može da pogodi i bebin pol.

– Kažu da ti devojke oduzimaju lepotu, a dečaci daju lepotu. Dakle, kada čekate dečaka, oseća se kao da je kosa punija, gušća i da joj je lepa tekstura. Kada čekaš devojčicu, oseća se kao da je kosa masna i mokra – rekla je ona i dodala da boja kose takođe može da varira tokom trudnoće.

@hairapyfamily Replying to @Parker/Paisly hairdressers know all the secrets. #hairstylist #pregnancyhair ♬ original sound – Hairapy with Sami

Samanta je izjavila da bi kosu trudnica trebalo obojiti u svetliju nijansu jer bi mogla da potamni.

Američki časopis o roditeljstvu Today’s Parent piše da trudnoća može uticati na kosu zbog povećanog nivoa estrogena i androgena – dva hormona koja podstiču sjajnu i deblju kosu.

Takođe je moguće da pramenovi budu masniji i manje kovrdžavi zbog hormonskih varijacija. Neke žene čak primećuju da im kosa postaje punija i da je tekstura kovrdžavija.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, NY Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar