Sutra PROTEST u Prištini zbog Slađana Trajkovića: Zdravlje je mu LOŠE, opasnost od fatalnog ishoda

Advokat navodi da je Trajkovićevo stanje alarmantno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Porodica Slađana Trajkovića, bivšeg policajca iz Kosovske Mitrovice, optuženog da je navodno počinio ratne zločine na KiM, najavila je za sutra protest ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić.

– Sa početkom sprovođenja istražnih radnji Specijalnog tužilaštva Kosova u predmetu Slađana Trajkovića iz Kosovske Mitrovice, osumnjičenog da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, porodica Trajković će sutra protestovati ispred prostorija Specijalnog tužilaštva – rekao je advokat Vasić.

On je pojasnio da je “cilj protesta ukazivanje javnosti na grubu nepravdu koju pravosudni organi Kosova čine osumnjičenom Slađanu Trajkoviću odbijanjem zahteva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora”.

– Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici KiM, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ostvarili ovo pravo. Naš zahtev baziran je iz čisto humanih razloga, obzirom da je zdravstveno stanje osumnjičenog Trajkovića alarmantno pogoršano i postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se njegovo lečenje ne nastavi kod lekara Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti – izjavio je Vasić za medije.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar