Nova drama Nika Kirjosa: Australijanac priznao krivicu, a sud odbacio krivičnu prijavu

Sudija je ovaj incident nazvao "jednostavnim činom gluposti ili frustracije"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP/Kamran Jebreili

Nik Kirjos ponovo je u centru pažnje, ovoga puta jer je priznao fizički napad na bivšu devojku, ali je izbegao krivičnu presudu.

Australijanca je tužila bivša devojka Kjara Pasari da ju je gurnuo, pre dve godine, tokom jedne svađe na ulicama Kanbere. Sam Kirjos se izjasnio krivim na sudu u Kanberi nakon što njegovi advokati nisu uspeli da odbace optužbu iz razloga mentalnog zdravlja.

Međutim, sudija je ovaj incident nazvao “jednostavnim činom gluposti ili frustracije”.

Činjenice i dokaze koji su dostavljani sudu govore i to da je Kirjos odgurnuo devojku nakon što je ona zaustavila njegov automobil ne dajući mi da ode dok su se svađali 10. januara 2021. godine.

Kirjos je nakon presude dao izjavu u kojoj je rekao da je zahvalan sudu što je odbacio optužbe bez osude.

– Nisam bio na dobrom mestu kada se ovo desilo i reagovao sam na tešku situaciju na način za kojim se duboko kajem. Znam da nije bilo u redu i iskreno mi je žao zbog povrede koju sam naneo – rekao je Kirjos.

Advokat tenisera, Majkl Kukulis-Smit, tvrdio je da je Kirjos pokušao da izbegne “fizički sukob”, zvao je Uber, želeo je da skloni Pasari od svog automobila, ali ona nije želela da se pomeri.

– U tom kontekstu i frustraciji koja je nastala, moj klijent je reagovao i desio se prekršaj. Postoji veza između mentalnog zdravlja i uvrede, iako on to danas više ne trpi u istoj meri – istakao je advokat.

Prilikom izricanja presude Kigriosu, sudija Bet Kembel je rekla.

– Vi ste mlad čovek koji je pokušavao da se izvuče iz naglašene emocionalne situacije. Postupili ste u žaru trenutka.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar