Mlatio sekirom po ulici, pa dedi (80) SMRSKAO GLAVU: Otkriveno šta je prethodilo hororu kod Prokuplja

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, osumnjičeni je uhapšen

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Milovanović, Maša Banđjur/Ilustracija

U porodičnoj kući u selu Berilje kod Prokuplja S. D. sekirom je ubio svog dedu Miju Dunjića (80) sa kojim je živeo.

On je nasrnuo na starca u sredu oko 22 časa i naneo mu višestruke povrede posebno glavi i gornjem delu tela, od kojih je nesrećni čovek odmah preminuo.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mera policijskog zadržavanja do 48 sati, zbog krivičnog dela teško ubistvo i ugrožavanje sigurnosti.

Sumnja se da je S. D. napao i svog tridesetčetvorogodišnjeg komšiju, kojem je pretio da će da ga ubije, jer je naišao kada je on ubio dedu.

Pravio haos na ulici

S. D. je ušao u sobu u kojoj je bio deda. Prethodno je sekirom polomio i isekao jelke u dvorištu, kao i plastičnu stolicu koja je stajala kraj bunara.

Svedoci kažu, da je mlatarao sekirom i na samom putu i zaustavljao vozila koja su prolazila. Ipak, na kraju je ušao u kuću u dedinu sobu i tupim delom sekire mu zadao više udaraca, najviše u glavu.

– Bilo je strašno, deda je do pola bio go, sav isečen sekirom, a glava je smrskana – pričaju komšije koje čitavu noć nisu spavali.

Oni dodaju da se iz kuće čula buka i vriska, te je komšija krenuo ka kući da vidi o čemu je reč. Kada je prišao, S. D. je već izlazio. Tada je osumnjičeni rekao komšiji da je dedu zatekao mrtvog, a onda počeo da viče.

Otac mu se ubio

Deda Mija je sam živeo sa svojim unukom S. D. koji nije imao porodicu, ali je imao problema sa alkoholom i drogama. Deda Mijin sin, otac S. D. se 2009. godine ubio, u istoj kući.

Popio je smrtonosnu dozu esencije i od tada njih dvojica žive sami. Majka osumnjičenog se preudala i živi u inostranstvu, te mu šalje novac. Ipak i deda Mija mu je davao svoju penziju, jer S. D. ništa nije radio.

– Mnogo se navukao na drogu poslednjih godina. Deda Mija je mršav starac, nema četrdeset kila, S. D. je krupan. Mogao je da radi sa njim šta god je hteo. Dosta je nesreće u toj kući, a znamo da je i ranije umeo da bude nasilan, baš kada mu nedostaje droga – pričaju stanovnici ovog sela, koje je ono što se dogodilo zateklo i šokiralo.

Za sada se ne zna razlog ovog svirepog zločina.

BONUS VIDEO



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar