Obradović realan nakon pobede u derbiju: “Igrali smo pametno, ali nismo neutralisali Vildozu i Nedovića”

Trener Partizana je govorio bez dlake na jeziku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Partizan

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Partizana 79:78 u drugom evroligaškom Večitom derbiju odigranom u okviru 21. kola u hali “Aleksandar Nikolić”.

Posle meča, trener crno-belih Željko Obradović je istakao da je srećan zbog pobede.

– Jako sam srećan jer smo pobedili utakmicu. Vodili smo ceo meč. Čestitam igračima. Hvala navijačima koji su večeras došli da nas podrže.

Potom, usledila su pitanja novinara, a jedno se odnosilo na to, na koji način je neutralisao igru Zvezde, kao i “iks” faktor Ledej.

– Mogu da se saglasim da smo neke stvari uradili drugačije, ali nismo neutralisali Vildozu i Nedovića. Imali smo igru, igrali smo pametno i celu utakmicu smo kontrolisali. Zaista mi je žao što nismo uspeli da odbranimo ove četiri razlike, ali škola se plaća.

– Ledej je odigrao dobru utakmicu. Našao je način da igra u napadu pametno. Ono čime sam zadovoljan je broj osvojenih i izgubljenih lopi. Mi smo imali oni su bili na -13, a mi na +5. To je lepota košarke. Zvezda je tim koji u svakoj utakmici ide na maksimum i nadam se da su svi uživali u lepoj košarci.

Obradović je odgovorio i na skor večitih od 10-10.

– Ima još 15 kola. Svi se slažu da je evropska liga strašno teška, da se dešavaju iznenađenja i da svako svakoga može da pobedi. Mi u nedelju igramo protiv Mornara, a onda protiv Asvela, pa u Kaunasu. To je neviđen ritam i moram da vodim računa o minutaži igrača. Igrali smo protiv tima koji igra timsku košarku sa fenomenalnim pojedincima. Uspeli smo da sve vreme vodimo i dami budemo ti koji daju ton utakmici.

Obradović je prokomentarisao i atmosferu.

– Atmosfera….neču da ulazim u šta god. to je nešto što vi treba da radite. Uglavnom, korektna je atmosfera. Meni je bilo lepo jer su navijači zvezde napravili odličnu atmosferu, a i ovi naši su se čuli. Čestitke i jednima i drugima.

Govorio je Obradović i o samopouzdanju.

– Dobro je za samopouzdanje tima. Vidim da su se igrači u svlačionici veoma radoovali. Svaka pobeda protiv Zvezde je važna. Treba voditi računa sada o umoru, o onome što nas čeka. Imamo i taj Kup u Nišu. To je totalno drugo takmičenje, to je nešto o čemu ćemo tek da razmišljamo i da razgovaramo.

BONUS VIDEO:

Partizan pobedio, a Obradović nezadovoljan: “Veoma smo glupi”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar