Hirurg snimao šta sve vadi ljudima iz tela: Jednom je ZMIJA isprepadala medicinske sestre (VIDEO)

Pošto je specijaliziran za šake nagledao se veoma čudnih povreda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/TikTok/hand.doc

Dr Nik Papas, ortopedski hirurg iz Nju Orleansa, nedavno je počeo da deli svoje operacije na društvenim mrežama i njegovi pratioci su oduševljeni. Iako većina njegovih operacija šake traje samo oko 30 minuta, sećanja na ono što je video traju za ceo život.

– Imao sam jednog momka sa ugrizom zmije, kome je cela ruka otekla kao balon. Ubio je zmiju nakon što ga je napala i sve medicinske sestre su se uplašile jer je momak imao ugriz zmije, posudu i mrtvu zmiju koju je doneo sa sobom – rekao je Papas za SVNS.

Doktor je ispričao da je jednom pacijentu izvukao bodlje morskog ježa iz ruke nakon što je pao na jedno od tih stvorenja, prilikom čega su se šiljci zarili u kost.

Rekao je da je nezgodno kada nekome sa šrafom u ruci treba pomoć, jer moraju da prate određeni protokol pre nego što pokušaju da ga iskopaju.

– Ako je u pitanju šraf, moram da pronađem gde je ušao, da saznam tip zavrtnja i da probam različite šrafcigere kako bi ga uklonio. Možda je glava zavrtnja oštećena ili je šraf zaglavljen u kosti, pa umesto toga moram da ga iskopam iz ruke. Potrebna vam je prava slika i pravi instrumenti. Može biti izazovno i nije uvek jednostavno – objasnio je on.

@hand.doc Just some of the things I recently put into people’s hands #Plate #Screws #pin #Surgeon #siliconeimplants #Silicone #JointReplacement #Fracture #orthopedicsurgeon #Dr #Nurse #MedicalStudent #Educational #arthritis ♬ Cool Kids (our sped up version) – Echosmith

Kada su u pitanju meci, Papas kaže da je u većini situacija bolje ostaviti ih unutra ili posmatrati neko vreme, osim ako ne vire iz kože ili je metak napunjen.

– Uopšteno govoreći, hirurzi ne uklanjaju metke iz ekstremiteta osim ako izazivaju bol, nalaze se na površni ili u zglobu, ili ako guraju neurovaskularne strukture. Ponekad može biti štetnije pokušati izvlačenje nego ga jednostavno ostaviti unutra, sve dok ne stvara probleme – obrazložio je on.

@hand.doc What kind of music do you listen to in the operating room? #Music #Operatingroom #KennyLoggins #EightiesMusic #Surgery #80smusic #Nurse #Surgery #Dr #Scrub #TopGun #TomCruise ♬ Danger Zone (From “Top Gun” Original Soundtrack) – Kenny Loggins

Papas je takođe radio na amputacijama prstiju i njihovom ponovnom spajanju.

– Zamenio sam nečiji palac nožnim. Trebalo je 12 sati i može biti veoma nezgodno jer veličina ne odgovara uvek. Ako zabrljate i krvni sudovi ne rade kako treba, to može dovesti do lošeg ishoda. Na sreću, ovaj je bio uspešan – priznao je on.

– Imao sam i pacijenta koji je samurajskim mačem odsekao svoja tri prsta i trebalo je 10 sati da se ponovo spoje svi nervi, tetive i kosti – zaključio je Papas.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, net.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar