Srbin ukrao nakit i satove vredne 350.000 evra: Posle 10 meseci uhapšen u Nemačkoj

Prema rečima oštećenih, uhapšeni muškarac je ukrao nekoliko vrednih satova i nakit među kojima je najvredniji broš sa dijamantima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za sada neimenovani državljanin Srbije star 47 godina uhapšen je u sredu u Berlinu zbog sumnje da je u martu prošle godine pred sajam kolekcionara u austrijskom gradu Klosterneuburgu u okrugu Tuln ukrao nakit i satove vredne 350.000 evra.

Kako je saopštila austrijska policija, Srbin je uhapšen po međunarodnoj poternici i u sredu je izručen austrijskim vlastima. Međutim, on prilikom saslušanja nije priznao krivično delo za koje se tereti, niti je policija pronašla plen.

Prema rečima oštećenih, uhapšeni muškarac je ukrao nekoliko vrednih satova i nakit među kojima je najvredniji broš sa dijamantima.

Prilikom uviđaja i istrage, svedoci su prepoznali lopova na snimcima sigurnosnih kamera, a automobil kojim je pobegao bio je nemačkih registarskih tablica iznajmljen u jednoj rent-a-kar firmi koji je i odveo istražitelje do počinioca ovog krivičnog dela.

– Osumnjičeni prilikom ispitivanja od strane istražitelja državne kriminalističke policije nije priznao krivično delo i odveden je u zatvor u Konreuburgu. Za sada nije pronađena ukradena roba – saopštila je austrijska policija uz napomenu da je moguće da su satovi i nakit već prodati ili su ponuđeni na prodaju, prenose austrijski mediji.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar