Proglašena VANREDNA SITUACIJA u Prokuplju i Kuršumliji

Najteže je u naselju Mikuljana gde je poplavljeno desetak kuća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Printscreen/ Youtube

Na teritoriji grada Prokuplja, proglašena je vanredna situacija zbog obilnih padavina i povećanog vodostaja reke Toplice.

Ovo je odlučeno na vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije Prokuplja, održanoj sinoć u 21.00 čas, a na osnovu izveštaja stručno-operativnog tima za odbranu od poplava i obilaska terena, jer nivo reke Toplice raste iz sata u sat, saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović rekao je juče da je vodostaj Toplice u izveštajnoj stanici Pepeljevac u 20.00 časova iznosio 332 centimetara i dodao da se stanje na reci Toplici prati iz minuta u minut.

Prema njegovim rečima sve nadležne službe su na terenu kako bi se sprečilo ugrožavanje ljudi i materijalnih dobara.

Vanredna situacija je proglašena i u Kuršumliji zbog naglog porasta nivoa reke Toplice i ugroženosti nekoliko naselja i vodozahvata, prenosi RTS.

Najteže je u naselju Mikuljana gde je poplavljeno desetak kuća i vodovodni rezervoari odakle se Kuršumlija snabdeva vodom.

Na terenu su službe Javnog komunalnog preduzeća i pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su pritekli u pomoć ugroženim domaćinstvima.

Prethodno je vanredna odbrana od poplava proglašena na Vodnim jedinicama “Lim-Prijepolje”, “Ibar – Kraljevo, Novi Pazar”, “Drina Loznica”, “Zapadna Morava – Kruševac”, “Zapadna Morava – Čačak”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar