Vodostaji rastu, ovo su NAJKRITIČNIJE TAČKE: U Prijepolju i Sjenici vanredna situacija

Pripadnici sektora za vanredne situacije i meštani dežurali su i noćas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: TANJUG/ PRIJEPOLJE INFO PORTAL/bs

Zbog obilne kiše i izlivanja reka u Prijepolju i Sjenici proglašena je vanredna situacija, vodostaji rastu, a najkritičnije je u Bukrešu.

Iz Crne Gore stižu novi obilni dotoci, pa je na Limu podignut još jedan nasip da se zaštiti Brodarevo. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, “Srbijavoda” i opština, obezbeđuju mesta gde se, tokom dana, očekuje vrh poplavnog talasa, prenosi RTS.

Jaka kiša padala je tokom cele noći na teritoriji opština Sjenica i Raška i doprinela je ponovnom rastu vodostaja reka. I dalje je najkritičnije u naselju Bukreš gde je juče poplavljeno više od 40 kuća.

Pripadnici sektora za vanredne situacije i meštani dežurali su i noćas zbog mogućeg izlivanja reke ali i saniranja štete koja je nastala tokom jučerašnjeg dana. Zbog izlivanja reke Grabovice, Sjenica je proglasila vanrednu situaciju.

Raste i vodostaj Ibra u Raški. Jaka kiša doprinosi nešto težim uslovima za vožnju, a na kolovozima je na pojedinim mestima primetna veća količina vode. Raste i vodostaj Drine. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na području Kosova i Metohije, jugoistočne i istočne Srbije, doći do inteziviranja padavina, navodi RTS.

BONUS VIDEO



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar