WhatsApp priprema PET velikih promena, evo šta nas očekuje

Noviteti se trenutno testiraju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / Gerd Altmann

Najpopularnija čet aplikacija u svetu uvela je niz promena 2022, s ciljem da zadrži primat na tržištu, a situacija se neće promeniti ni 2023.

Kompanija se ne oglašava zvanično, ali specijalizovani portal WABetaInfo otkriva da se spremaju velike promene na platformi.

Lakše prebacivanje

Jedan od najvećih noviteta, koji se testira, jeste mogućnost detektovanja teksta na WhatsApp fotografijama, koji će moći da se kopira i prosleđuje.

Trenutno se radi i na opciji prebacivanja istorije razgovora između telefona sa Android operativnim sistemom, ali bez korišćenja Google Drivea.

Podsećamo, korisnici moraju da naprave (arhivsku) kopiju prepiski, pre nego što ih prebace na novi uređaj, a čini se da će postupak u budućnosti biti pojednostavljen.

Vrlo zanimljivo zvuči i opcija prosleđivanja multimedije sa komentarima.

U ovom trenutku, moguće je slati fotografije, GIF-ove i video-zapise, ali bez komentara/objašnjenja, pa bi novitet unapredio ovaj segment.

U fazi testiranja

WhatsApp sprema glasovne statuse, pored fotografija i video-snimaka. I ovo će biti značajno poboljšanje, u slučaju kada želite da podelite nešto s prijateljima.

Kompanija razvija jednostavniji način za blokiranje (neželjenih) kontakata, ali i nove opcije za kameru, koje će olakšati snimanje direktno u aplikaciji.

Treba istaći da su navedeni noviteti u fazi testiranja i nije moguće predvideti kada će biti dostupni korisnicima širom sveta.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: zimo.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar