Pike osmislio novi sport: Ovako nešto niste videli, revolucionarna ideja slavnog Španca!

Igra koja bi uz dobru investiciju mogla da zaživi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Barselona

Nekadašnji fudbaler Barselone Đerard Pike u novembru je otišao u fudbalsku penziju, međutim to nije značilo da će se on potpuno povući iz ovog sporta, pošto je osmislio sasvim novi sport. Fudbal na drugačijem terenu i sasvim drugačijim pravilima, zajedno sa Ibaijem Ljanoetom.

Njih dvojica su ovu “ludu ideju” već imali kada su organizovali Svetsko prvenstvo u sportu u kom se ne dozvoljava balonu da padne na zemlju, što je pratilo više od 500.000 ljudi, a to je samo dalo vetar u leđa da se osnuje i “Liga kraljeva” (Kings League).

U svom sistemu ovo takmičenje ima 12 klubova, gde svaka ekipa ima svog “kapitena” u vidu profesionalnog fudbalera, da li aktivnog ili penzionisanog. Pa su tako u prvom meču mogli da se vide Havijer Ernandez poznat i kao “Čičarito”, ali i Đoan Kapdevila, levi bek koji je sa Španijom osvojio Svetsko prvenstvo. A već prvog dana su se pridlužili i Džonatan Sorijano, kao i tajanstveni “Enigma”.

Enigma je fudbaler iz La Lige, kome nije dozvoljeno da se pojavi na ovom takmičenju od strane agenta i kluba, ali je on to ipak uradio tako što je stavio masku na lice i odlučio da dođe, zbog čega se pobunio i Havijer Tebas direktor najjače lige u Španiji, nazvavši sve ovo jednim cirkusom.

“Liga kraljeva” ima i svoja pravila, igra se sa šest fudbalera i golmanom, a teren je nešto između fudbalskog i onog za futsal. Broj izmena je neograničen, a VAR se koristi na zahtev druge ekipe i imaju mogućnost da to urade jednom po utakmici, a ukoliko bi bili u pravu – usledila bi prilika za novi VAR.

Ono što još razlikuje ovu igru od uobičajenog fudbala jeste i način na koji se izvodi “centar”, ovde važi sistem iz vaterpola, gde igrači trče ka centru i osvajaju loptu, a “hokej” pravilo vezano za penale, gde igrači u penal seriji uzimaju loptu, sa kojom kreću od centra i pokušavaju da savladaju golmana.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar