Potrebna je posebna pažnja: Četiri zlatna pravila za negu kože oko očiju

Ovo je naročito osetljiv deo lica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Koža oko očiju je posebno osetljiva, i mnoge žene joj ne posvećuju dovoljnu pažnju.

Ili je neguju na pogrešan način.

Čišćenje

Ovo je suštinski korak nege. Ako imate osetljivu kožu sklonu isušivanju i iritaciji, izaberite specijalna sredstva za skidanje šminke sa očiju ultra meke teksture i umirujućeg efekta. Možete koristiti micelarni losion 3-u-1 koji nežno čisti kožu od nečistoća i šminke.

Tekstura

Kreme i gelovi sa laganom teksturom su pogodni za negu kože oko očiju – lako se upijaju i savršeno vlaže. Kreme u tubama zadržavaju svoja korisna svojstva duže od analoga u teglama – manje su podložne interakciji sa kiseonikom i spoljnim zagađenjem.

Foto: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Aplikacija krema

Kremu treba nanositi na očišćenu kožu oko očiju ujutru i uveče. Ovo je najbolje uraditi jastučićima prstenastih prstiju, laganim pokretima tapkanja. Ni u kom slučaju ne trljajte kremu u kožu – to može da je rastegne. Kada nanesete kremu na donji kapak, pomerite se od spoljašnjeg ugla oka ka unutrašnjem, kada na gornji – obrnuto.

Krema se može lagano voziti duž gornje ivice zigomatične kosti bez promene redosleda pokreta. Kremu ne treba nanositi na pokretni kapak, jer to može izazvati njegov otok i crvenilo. Takođe je bolje izbegavati kontakt sa cilijarnom ivicom.

Protiv edema

Struktura potkožne masti donjeg kapka pogoduje pojavi edema ili vreća. Kada jedete slanu hranu i alkohol, neuhranjenost, pušenje, oni postaju izraženi. Proizvodi za očne kapke sa efektom hlađenja i podizanjem su sposobni da eliminišu otok. Mnogi od njih su opremljeni valjkom koji pruža efekat masaže i brže se nosi sa problemom.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Magazin Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar