Tajna je u pristupu: Kako da ubedite muškarca da vodi više računa o vašoj vezi?

Ključan je način koji međusobno komunicirate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Da li ste ikada pokušali da ubedite muškarca da čini više za vašu vezu, samo da biste ga videli kako se udaljava od vas?

Postoji pametan način da iskomunicirate sa njim i motivišete ga da ulaže u vašu vezu – bez ikakvog “teranja” na to.

Kada ste frustrirani što ulažete u vezu, više od vašeg partnera, da li osećate potrebu da preduzmete akciju i pokušate da nagovorite muškarca sa kojim ste da daje više?

Naravno, većina žena reaguje na isti način. I ne treba naglašavati da će se većina muškaraca odupirati vašim naporima. Vaše ubeđivanje ga odbija, jer se oseća kao da je primoran, a ne da donosi sopstvenu odluku da investira u vezu.

Kako da suptilno naterate svog muškarca da brine o vašoj vezi.

Foto: Shutterstock

1. Iskreno slušajte šta ima da kaže.

Da bi muškarac poštovao vaša osećanja i potrebe, mora da se oseća bezbedno da sa vama podeli svoja prava osećanja. A način da to uradite je da mu pokažete da ne izražavate samo svoja osećanja, već ste zaista zainteresovani za ono što ima da kaže.

Muškarci, baš kao i žene, moraju da osećaju da je u redu što imaju takva osećanja i da će biti saslušani i poštovani. A kada shvate da ih njihov partner zapravo ne sluša ili ga ne zanima ko su oni zaista ili kako se stvarno osećaju, počeće da se gase, malo po malo.

Dakle, pristupite teškim razgovorima sa duhom pregovaranja. Shvatite da on ima svoje razloge zašto se oseća onako kako se oseća, i slušajte sa namerom da postignete dogovor, koji će vam se svideti. Ova vrsta slušanja čini da se muškarac oseća najugodnije kada se otvori.

2. Smanjite kritiku.

Postoji nešto apsolutno ključno što morate da shvatite o muškarcima, ako želite da uživate u trajnoj vezi, koja je laka i prikladna za vas i za muškarca sa kojim ste. To je ovo: muškarci ne odgovaraju na kritike u vezama.

Ovo bi moglo zvučati očigledno; ali žene često slučajno završe sa kritikom muškarca, u nastojanju da poboljšaju vezu. Reći ćete: “Mislim da moramo da radimo romantičnije stvari zajedno”, a sve što će najverovatnije čuti je: “Ti si loš dečko”.

Foto: Shutterstock

Na kraju, čak i suptilna kritika će motivisati muškarca da se distancira od vas i vidi vašu vezu kao negativno mesto, sa kojeg treba da pobegne da bi se osećao bolje.

Kada razmislite o tome, kritika je samo jedan od načina da pokušate da napravite promenu i da motivišete nekoga da uradi nešto drugačije. Možete li smisliti efikasniji način komunikacije, koji će vam dati ono što zaista želite u vašoj vezi?

3. Pokažite zahvalnost.

Čovek želi da bude poštovan zbog svojih misli i postupaka, a način na koji mu to saopštavate je iskazivanjem uvažavanja.

Zato počnite da primećujete različite načine na koje vas partner čini srećnom i zahvaljujte mu na tome – često. Priznajte i najmanje stvari koje on radi, a koje vam se sviđaju. Pokažite mu kako on doprinosi vašem životu, umesto da se fokusirate na stvari koje vas muče.

Ne brinite da on misli da lažirate svoju zahvalnost; samo iskreno budi zahvalna za dobre stvari koje radi, i on će biti skloniji da nastavi da ih radi.

Kada muškarac ne oseća da pozitivno doprinosi vašem životu, njegova privlačnost prema vama opada; i biće mu mnogo teže da ostane angažovan u vezi.

Uvažavanje je gorivo koje hrani muškarčevu strast prema vama i čini ga da ne želi da napusti vašu stranu. Počnite da mu pokazujete koliko vam je potreban i dobićete muškarca koji će biti u vašoj vezi, svim srcem

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar