“Neće biti ponižavanja i pogroma Srba”: Vučić upoznao narod na KiM šta država radi da SAČUVA MIR

Srbi sa KiM, kako je rekao Vučević, preneli su predsedniku šta ih je nateralo u taj vid mirnog i demokratskog protesta kao što su barikade

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se kasno sinoć sa predstavnicima Srba sa KiM i upoznao ih je sa svim šta država Srbija radi da sačuva mir i stabilnost, kao i Srbe na Kosovu i Metohiji, a Srbi sa KiM su upoznali predsednika o stanju na terenu, izjavio je ministar odbrane Miloš Vučević za RTS.

Srbi sa KiM, kako je rekao Vučević, preneli su predsedniku šta ih je nateralo u taj vid mirnog i demokratskog protesta kao što su barikade.

– Paralelno sa tim, predsednik Republike je imao otvorenu liniju komunikacije sa najvišim diplomatskim predstavnicima zemalja Kvinte, zemalja EU i sa SAD, i preneo je još jednom stavove Srbije i srpskog naroda na KiM i našu odlučnost da se traži politički dogovor ali da on ne može biti ponižavanje Srba i dalji pogrom Srba na KiM. Crvena linija Srbije je da nema novog pogroma, Bljeska i Oluje. Ako međunarodna zajednica zaista želi da se ovo vrati u format dijaloga i političkog dogovora, administracija u Prištini mora da prestane sa čitavim nizom iracionalnih i jednostranih poteza. Srbi nisu zabrinuti za svoje živote bez razloga – rekao je Vučević.

BONUS VIDEO:



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar