Šurbatović objavio podatke: Poznato koliko je novca zarađeno na Mundijalu u Kataru

Izvršni odbor je doneo odluku o direktnoj finansijskoj pomoći regionima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

Fudbalski savez Srbije je nakon sednice Izvršnog odbora, kojom je predsedavao Nenad Bjeković, objavio zaradu od Svetskog prvenstva u Kataru.

Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS prezentovao je članovima IO FSS detaljan finansijski izveštaj.

“Ukupni prihodi su 11.853.364 dolara, a rashodi 7.751.398,78 dolara. Ostvarena je dobit u iznosu od 4.101.965,22 dolara. Članovi IO su usvojili izveštaj i sa zadovoljstvom konstatovali da su ostvareni zavidni prihodi, a da se istovremeno vodilo računa i o svakom utrošku, te je tako i čista zarada koju je ostvario savez više nego značajna”, piše na sajtu FSS.

Prvi čovek Radnika iz Surdulice Novica Tončev sumnja u tačnost ovih podataka i ističe da su Dragan Stojković Piksi, Stevan Dika Stojanović, Jovan Šurbatović i Nenad Bjeković dobili više novca nego fudbaleri.

Izvršni odbor je doneo odluku o direktnoj finansijskoj pomoći regionima za programske aktivnosti u 2023. godini u iznosu od 27 miliona dinara.

“Doneta je i odluka o raspodeli UEFA sredstava solidarnosti u iznosu od 2.506.000 evra po kojoj će 14 klubova Super lige dobiti po 179.000 evra. U isto vreme doneta je i odluka o raspodeli UEFA sredstva solidarnosti za sedam klubova Sušper lige za žene u iznosu 74.564 evra odnosno 10.652 evra po klubu. Takođe, odlučeno je da se i deo nagrade ostvarene plasmanom na Svetsko prvenstvo solidarno podeli i ženskim klubovima Super i Prve lige Srbije (ukupno 18 klubova)”, saopštio je FSS.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar