Tajne najboljih kuvara: Kako da vam meso uvek bude mekano i sočno?

Jedan detalj je od ključne važnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ponekad se dogodi da iako ste već hiljadu puta pripremili meso na isti način, ono iz nekog razloga jednom bude sočno i softano, a drugi put tvrdo i žilavo nalik gumi… Čak i ako ćete vi progutati ove “kamene” zalogaje, možete da budete sigurni da vaša deca neće – tražišće vam provereno omiljenu varijantu kao što su riblji štapići…

Ako zbog toga sumnjate u svoje kulinarske veštine, nema razloga. Samo profesionalci znaju “cake” kako da to izbegnu jer takve trikove uče u kulinarskim školama.

Prvo što treba da znate jeste da, ako planirate da meso pržite u tiganju, obavezno je da ga prvo osušite. Jednostavno ga dobro utapkajte ubrusom.

Zašto je to važno?

Zbog viška vlage, meso postaje gumeno, a o hrskavoj, zlatnoj korici možete samo da sanjate.

Foto: Shutterstock

Kuvari kažu da je važno i da meso nakon pečenja “odmori”. Ne žurite da ga odmah poslužite! Pustite neka odstoji nekoliko minuta, a možete i da ga umotate u foliju. To će pomoći da jelo bude sočno i softano.

– Ako su ćevapi, pljeskavice, meso uopšteno, marinirani u “crvenim začinima” nemojte ga kupovati, a posebno kada je toplo vreme. Ukoliko duže stoje na toplom, promeniće ukus mesu i dodati mu gorčinu – otrkio je kuvar otkrio je kuvar restorana “Goodman”.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, najzena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar