Muškarce možete da “namirišete” po GLASU: Čim progovori znaćete da li je NEZASIT ljubavnik

Kod žena želju za odnosima odaje dužina vokalnog trakta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Osoba koja želi neobavezan odnos i samo “akciju u krevetu” može da se prepozna po glasu, rekao je psiholog Endru Tomas u članku za “Psychology Today”, gde je naveo i druge zanimljive činjenice o usputnim intimnim odnosima.

Tomas kaže da su naučnici dokazali da su govor i glas jaki pokazatelji “namera” kad je reč o stupanju u intimne odnose. I ovi markeri se razlikuju kod muškaraca i žena.

Muškarci koji imaju dubok glas se smatraju se privlačnijima i najčešće su veoma zainteresovani za akciju u krevetu. S druge strane, kod žena želju za odnosima ne odaje visina glasa, već dužina vokalnog trakta, što utiče na njegovu rezonantnost.

Psiholog je dodao da se odnos prema intimnim odnosima kod žena menja u zavisnosti od menstrualnog ciklusa. I iako su naučnici zaključili da su ove promene u ponašanju prilično minimalne, ipak postoji razlog za njih. Ženska psihologija funkcioniše tako da one biraju najboljeg kandidata za “parenje”. U braku je ovo muž, a van braka snažan, zdrav, privlačan muškarac koji bi potencijalno mogao da dobar kandidat za oca.

Foto: Shutterstock

Kod muškaraca, intimna aktivnost može da se smanji sa godinama zbog pada nivoa testosterona i nakon što postanu roditelji. Skoro 300 slobodnih muškaraca i onih bez dece učestvovalo je u petogodišnjem istraživanju koje je sprovedeno na Filipinima. Pokazalo se da oni koji su se oženili i postali očevi su imali smanjenu želju za odnosima bez obaveza, dok to nije bio slučaj sa onima koji nisu imali “bolje polovine”, rekao je Tomas. Po njegovim rečima, stabilnost i mir imaju i psihološki i hormonski efekat na muškarce. Svoje napore usmeravaju od pronalaženja partnera za intimne odnose do podizanja dece.

Naučnici iz Norveške su otkrili da osobe koji žele da pronađu partnere za povremene odnose koriste mobilne aplikacije za sastanke, a ne obične sajtove. Upravo aplikacije daju tačniju predstavu o fizičkoj privlačnosti potencijalnog partnera, dodao je psiholog.

Iznenađujuće otkriće je da zagovornici “akcije” bez obaveza i nemonogamnih veza žele da budu jedini partneri svojim ljubavnicima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar