Skoro svi prave ovu GREŠKU: Masaža lica podmlađuje kožu i opušta, pod uslovom da se radi ISPRAVNO

Ako niste sigurni kako da je izvedete, prepustite to profesionalcima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Iako možda mislite da ona i nije baš neophodna i da je bolje mazati razne kreme na lice, masaža je i te kako bitna za kožu.

Ne samo što stimuliše cirkulaciju i otvara pore, već i usporava starenje kože, te je dobro da je radite jednom do dva puta nedeljno pred spavanje.

Dovoljno je da odvojite 7 do 15 minuta da biste videli efekte, ali morate da ispoštujete i određena pravila.

– Uvek masiramo lice prema gore – naglađava Izabea Oto, klinički dermatolog.

Prvi korak

Počnite sa temeljnim čišćenjem lica. Zatim nanesite ulje ili serum odabran za vaš tip kože. Ovo je važno, jer kada postoji podloga, lakše je masirati kožu. Počnite sa zagrevanjem – nežno stisnite kožu da biste opustili mišiće. Tada će efekti masaže biti mnogo bolji.

Ruke ili masažer

Masiranje lica rukama se mogu postići veoma dobri rezultati. Njihovi pokreti stimulišu cirkulaciju krvi i limfe. Međutim, kada se ne osećate sigurno, masažeri od žada ili kvarca olakšavaju ovu proceduru. Dobro je čuvati ih u frižideru, jer ohlađeni bolje smanjuju otok.

Kod zrele kože obratite posebnu pažnju na:

1. Nazolabijalni nabori – masirajte liniju između brade i nosa. Takođe, masirajte uglove usta, lagano ih podižući i praveći krugove oko usta.

Foto: Shutterstock

2. Kapci – pritisnite spoljašnji ugao oka i pratite donji kapak do unutrašnjeg ugla. U istom pravcu masirajte gornji kapak.

3. Oval lica – od brade naviše masirajte kožu ispod ušiju.

4. Čelo – snažno pomerajte vrhove prstiju preko njega, od centra ka bočnim stranama čela. Provedite više vremena na tački između obrva, gde se često formiraju bore.

Retinol učvršćuje, podmlađuje i smanjuje promenu boje.

Najčešće greške tokom masaže

I dalje se dešava da žene masiraju lice uljem, na primer, za decu. Previše je mastan i nije pogodan za masažu lica, može se koristiti samo za masažu tela. Druga greška je suvo masiranje, odnosno bez kozmetike. Ovaj način masaže je teži, koristi se, na primer, tokom Kobido masaže, te je bolje da ga izbegavate kod kuće.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, najžena.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar